Κορωνοϊός: Προς νέους περιορισμούς και η Ιταλία – Κόντε: Να αποφύγουμε με κάθε κόστος το τρίτο κύμα

Μοιραστειτε το

Νέους περιορισμούς στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου θα χρειαστεί να επιβάλει η κυβέρνηση της Ιταλίας για να συγκρατήσει την εξάπλωση και να αποφύγει ένα τρίτο καταστροφικό κύμα του κορωνοϊού, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα.

«Επιπλέον, χρειάζονται τώρα νέοι περιορισμοί… πρέπει να αποφύγουμε με κάθε κόστος ένα τρίτο κύμα, επειδή αυτό θα είναι καταστροφικό και από την άποψη των ανθρώπινων απωλειών», δήλωσε ο Τζουζέπε Κόντε στην εφημερίδα La Stampa.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός του Κόντε εξετάζει το ενδεχόμενο να λάβει πιο αυστηρά μέτρα για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αφού πλήθη συνέρρευσαν στο κέντρο της πόλης το σαββατοκύριακο, καθώς η Ρώμη χαλάρωσε μερικούς από τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί τον περασμένο μήνα.

Η Ιταλία είναι η ευρωπαϊκή χώρα με τον χειρότερο απολογισμό θανάτων, καθώς περισσότεροι από 65.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει εκεί από τον Φεβρουάριο που ξέσπασε η πανδημία.

Ο Τζουζέπε Κόντε δήλωσε πως η εκστρατεία του εμβολιασμού θα πρέπει να καλύψει περίπου 10 έως 15 εκατομμύρια ανθρώπους για να έχει «αποτελεσματικό αντίκτυπο στην ανοσία» και πως αυτός ο στόχος θα έχει επιτευχθεί μέχρι το τέλος της άνοιξης ή το αργότερο πριν από το καλοκαίρι.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...