Κορωνοϊός: Ποινική δίωξη για τους αρνητές της μάσκας στο Σύνταγμα

Μοιραστειτε το

Δύο κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος απήγγειλε ο Εισαγγελέας σε βάρος των 14 ατόμων που συγκεντρώθηκαν χθες, Κυριακή, στο Σύνταγμα για να διαμαρτυρηθούν για τα απαγορευτικά μέτρα, αλλά και τη χρήση μάσκας.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για διέγερση σε ανυπακοή και παραβίαση των μέτρων προς αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού (άρθρο 285 του ΠΚ ) και παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο.

Οι κατηγορούμενοι είχαν συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα χωρίς να φορούν μάσκα, μετά από διαδικτυακό κάλεσμα κατά των μέτρων για την πανδημία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτούς κόπηκαν πρόστιμα για μη χρήση μάσκας, καθώς και για άσκοπη μετακίνηση, που αντιστοιχούν σε 600 ευρώ για τον καθένα.

Η δίκη τους αναβλήθηκε για τις 11 Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι τον Σεπτέμβριο, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας παρήγγειλε με εγκύκλιό του προς όλους τους εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας, αυτόφωρη διαδικασία και σχηματισμό ποινικής δικογραφίας για τα μέλη του «κινήματος κατά της μάσκας», καθώς διαπράττουν το αδίκημα της «διέγερσης σε ανυπακοή».

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός με τρόπο ξεκάθαρο επεσήμανε ότι «οσάκις συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις, όταν δηλαδή αυτοί που αντιτίθενται στα νόμιμα μέτρα και προσδίδουν στις δικές τους θεωρήσεις για τη χρήση της μάσκας τα χαρακτηριστικά αξιόποινης πράξης, είναι αυτονόητη υποχρέωση ο σχηματισμός ποινικής δικογραφίας και η τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας των άρθρων 417 επ. ΚΠΔ».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...