Κορωνοϊός – ΠΟΕΔΗΝ: Σε κίνδυνο ασθενείς και γιατροί στο νοσοκομείο Καρδίτσας

Μοιραστειτε το

Σε απόγνωση βρίσκονται οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας λόγω της έλλειψης ειδικά διαμορφωμένων χώρων για τη νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, κινδυνεύουν τόσο οι ασθενείς όσο και το προσωπικό του νοσοκομείου, καθώς «στην Ουρολογική Κλινική του ιδρύματος που μετατράπηκε σε κλινική κορωνοϊού υπάρχει διασωληνωμένος 78χρονος ασθενής με πνευμονοθώρακα και σωλήνα θωρακικής παροχέτευσης (Bülau) από το απόγευμα της Κυριακής».

«Κινδυνεύει η ζωή του ασθενούς. Το προσωπικό είναι ανεκπαίδευτο να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις. Ψάχνουν μεθ και δεν υπάρχει πουθενά. Γίνονται συνέχεια διασωληνώσεις ασθενών με κορωνοϊό σε θαλάμους κλινικών όπου και νοσηλεύονται ημέρες μέχρι να βρεθεί ΜΕΘ. Όσοι ζήσουν», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Και προσθέτει: «Προκαλούνται αερολύματα, το προσωπικό που είναι ανεκπαίδευτο, κολλάει ο ένας μετά τον άλλον. Πριν λίγη ώρα έφυγε δεύτερος διασωληνωμένος ασθενής που ήταν από προχθές σε κοινό θάλαμο με διακομιδή στη Λάρισα»

«Πού είναι αυτές οι ΜΕΘ που λένε ότι υπάρχουν; Γίνονται, λοιπόν, επιλογές ασθενών ή όχι για το ποιος θα μπει στη ΜΕΘ και ποιος όχι; Κάντε κάτι. Κρίμα για τους ασθενείς και για εμάς», καταλήγει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Υπό πίεση το ΕΣΥ

Κατά τα λοιπά, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τη Δευτέρα 1.044 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 105.271, εκ των οποίων το 53.0% άνδρες.

4888 (4.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 28075 (26.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

600 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 161 (26.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 581 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 85 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 2.406 θανάτους συνολικά στη χώρα. 978 (40.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...