Κορωνοϊός: Οκτώ νεκροί μέσα σε λίγες ώρες – 673 συνολικά στη χώρα

Μοιραστειτε το

Μεγαλώνει με ολοένα και γρηγορότερους ρυθμούς η «μαύρη λίστα» θανάτων από τον κορωνοϊό στη χώρα. Μέσα σε λίγες ώρες κατέληξαν ακόμη 8 άτομα, ανεβάζοντας τον αριθμό των συνολικών θανάτων σε 673

Συγκεκριμένα, τη ζωή τους έχασαν από κορωνοϊό μια 53χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Παμμακάριστος σε τελικό στάδιο καρκίνου.

Ακόμη, κατέληξε ένας 89χρονος ο οποίος νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Νωρίτερα είχε υποκύψει ένας 92χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν με υποκείμενα νοσήματα στο ΑΧΕΠΑ.

Τη μάχη για τη ζωή έχασαν ένας 60χρονος με υποκείμενα νοσήματα στο «Σωτηρία», καθώς και ένας 87χρονος με υποκείμενα νοσήματα που ήταν διασωληνωμένος σε ΜΕΘ στο νοσοκομείο Πατρών.

Ακόμη, κατέληξαν μία 87χρονη με υποκείμενα νοσήματα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, μια 52χρονη που εισήχθη χθες στο Κοργιαλένειο Μπενάκειο με ενδοεγκεφαλική αιμορραγία και χωρίς να έχει υποκείμενα νοσήματα, καθώς και ένας 90χρονος στο «Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης, που έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Νέο αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτωνκορωνοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ χθες, Τρίτη, καθώς καταγράφονται 2.166 νέες μολύνσεις στη χώρα, εκ των οποίων 22 συνδέονται με συρροές και 40 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 44.246, εκ των οποίων το 54.7% άνδρες.

Tα 4.225 (9.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 14111 (31.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

169 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 38 (22.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 89.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 300 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 13 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 655 θανάτους συνολικά στη χώρα. 255 (38.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...