Κορωνοϊός: Οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν αλλά η πανδημία συνεχίζει να ταλανίζει Γερμανία και Γαλλία

Μοιραστειτε το

Την ώρα που η Ευρώπη ξεκίνησε τους εμβολιασμούς των πιο ευάλωτων, η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να σαρώνει τη Γερμανία και τη Γαλλία.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 10.976 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 1.651.834, δείχνουν σήμερα Δευτέρα τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Παράλληλα, 348 ασθενείς με την COVID19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει ως εδώ τους 30.126 νεκρούς, κατά την ίδια πηγή.

Το ινστιτούτο αναμένει ότι κατά τη διάρκεια των εορτών θα γίνονται λιγότερα τεστ και λιγότερες εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ θα σημειώνονται καθυστερήσεις στη διαβίβαση δεδομένων για την επιδημιολογική κατάσταση στις υγειονομικές αρχές.

Η Γαλλία κατέγραψε 8.822 κρούσματα του SARS-CoV-2 σε 24 ώρες, ανακοίνωσε η υπηρεσία δημόσιας υγείας χθες, αριθμό συγκριτικά μικρό την Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα, ημέρα που άρχισε ο εμβολιασμός για τον νέο κορωνοϊοό στη χώρα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, άλλοι 175 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τους 62.746 νεκρούς ως αυτό το στάδιο.

Ο αριθμός των κρουσμάτων που επιβεβαιώνεται παρουσιάζει μεγάλες διακυμάνσεις τις ημέρες που τα εργαστήρια είναι κλειστά, όπως οι αργίες, κάτι που καθιστά δύσκολες τις συγκρίσεις με τις προηγούμενες.

Ο δείκτης θετικότητας, δηλαδή το ποσοστό των ανθρώπων που διαγνώστηκε ότι έχουν μολυνθεί επί του συνόλου όσων υποβλήθηκαν σε τεστ, συνέχισε την πτώση του, υποχωρώντας στο 2,9%, από το 3,1% την προηγουμένη και το 3,4% την Παρασκευή. Ο δείκτης ανερχόταν στο 6,4% την 8η Δεκεμβρίου, όταν άρχισε να εφαρμόζεται νέα μέθοδος καταμέτρησης.

Συνολικά στη Γαλλία έχουν καταγραφεί πάνω από 2,55 εκατομμύρια μολύνσεις από τον νέο κορωνοϊό, εκ των οποίων πάνω από 20.000 την Παρασκευή.

Συμβολικά, ο εμβολιασμός άρχισε με μια 78χρονη, η οποία, «συγκινημένη», έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου της στο νοσοκομείο ΡενέΜιρέτ, στη Σεβράν, κοντά στο Παρίσι.

Η γαλλική κυβέρνηση σκοπεύει να εμβολιάσει ένα εκατομμύριο ηλικιωμένους και φιλοξενούμενους σε οίκους ευγηρίας ως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...