Κορωνοϊός: Νέο πιο σκληρό lockdown στο Λονδίνο

Μοιραστειτε το

Σε πιο σκληρό lockdown προχωρά το Λονδίνο, έπειτα από μια έξαρση νέων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού.

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ είπε ότι το Λονδίνο και τμήματα του Έσσεξ και του Χέρτφορντσάιρ θα μετακινηθούν στο υψηλότερο επίπεδο την Τετάρτη, ανέφεραν πηγές. Ο ίδιος πρόκειται να ενημερώσει για τις αλλαγές τη Βουλή των Κοινοτήτων.

Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης αποτελεί το γεγονός ότι οι υπουργοί έλαβαν την εν λόγω απόφαση δύο ημέρες νωρίτερα από ότι ήταν προγραμματισμένη να γίνει η προβλεπόμενη αναθεώρηση της κατάστασης.

Νωρίτερα σήμερα, ο δήμαρχος Σαντίκ Χαν εξήγησε πως νέα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι τα κρούσματα αυξάνονται σε κάθε δήμο και ζήτησε περαιτέρω δράση για την αποκοπή της μετάδοσης, λέγοντας ότι τα τρέχοντα επίπεδα ήταν «βαθιά ανησυχητικά».

Η βρετανική πρωτεύουσα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη δεύτερη βαθμίδα των περιορισμών, με τα νέα μέτρα της βαθμίδας 3 να εφαρμόζονται από τις 16 Δεκεμβρίου.

Στην τρίτη βαθμίδα, τα εστιατόρια και οι παμπ υποχρεούνται να κλείσουν και να λειτουργούν μόνο για παράδοση πακέτων κατ’ οίκον. Επίσης προβλέπονται περιορισμοί στις κοινωνικές επαφές, ενώ έξω μπορούν να κυκλοφορούν μέχρι έξι άτομα μαζί.

Ο αριθμός των κρουσμάτων στην πρωτεύουσα είναι υψηλότερος από ότι όταν τέθηκαν οι περιορισμοί, με τα σχολεία να θεωρούνται σημαντικός παράγοντας της εξάπλωσης.

Την προηγούμενη εβδομάδα η βρετανική κυβέρνηση εξέφρασε ανησυχία για την εξάπλωση του κορωνοϊού στα σχολεία του Λονδίνου και ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα μαζικών τεστ.

Νωρίτερα τον Δεκέμβριο η βρετανική κυβέρνηση έθεσε σε εφαρμογή το σύστημα τριών επιπέδων στην Αγγλία με στόχο να θέσει υπό έλεγχο το δεύτερο κύμα της πανδημίας covid-19, έπειτα από ένα lockdown διάρκειας ενός μήνα.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...