Κορωνοϊός: Μπροστά σε νέα μέτρα η Ιαπωνία

Μοιραστειτε το

Η Ιαπωνία μπορεί να επιβάλλει εκ νέου περιορισμούς στον αριθμό των ανθρώπων που θα μπορούν να παρακολουθήσουν αθλητικά γεγονότα και άλλες μεγάλες εκδηλώσεις για να αναχαιτίσει τη διασπορά του νέου κορωνοϊού, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Γιασουτόσι Νισιμούρα.

Τα όρια στους συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις θα εφαρμοστούν σε περιοχές της χώρας στις οποίες υπάρχει οξεία αύξηση των κρουσμάτων του COVID-19, σημείωσε ο Νισιμούρα μιλώντας σε εκπομπή στο δημόσιο δίκτυο NHK.

Η Ιαπωνία είχε επιβάλλει περιορισμούς στον αριθμό των ανθρώπων που θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις νωρίτερα φέτος, αλλά τους τελευταίους μήνες είχε προβεί στην χαλάρωση του μέτρου αυτού.

Η ιαπωνική κυβέρνηση εξετάζει επίσης τρόπους για την επιστροφή χρημάτων στους πελάτες που ακυρώθηκαν τα ταξίδια που είχαν κλείσει μέσω εκστρατείας εσωτερικού τουρισμού, η οποία ανεστάλη εν μέρει χθες Σάββατο, πρόσθεσε ο Νισιμούρα.

Ένα ρεκόρ 2.596 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφηκε χθες στην Ιαπωνία, σύμφωνα με το NHK. Στο Τόκιο ανακοινώθηκαν 539 νέα κρούσματα, που είναι ο υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων που έχει καταγράψει μέχρι σήμερα σε μια μέρα η ιαπωνική πρωτεύουσα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...