Κορωνοϊός – Κυριακίδου: Εμβολιασμός στο 70% μπορεί να επιτευχθεί στο τέλος του καλοκαιριού στην ΕΕ

Μοιραστειτε το

Την εκτίμηση ότι στην ΕΕ μέχρι το τέλος του καλοκαιριού ο εμβολιασμός μπορεί να έχει φτάσει το 70% εξέφρασε η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Στη συζήτηση, στην οποία συμμετείχε και ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν, η Επίτροπος Υγείας ανέφερε ότι θα υπάρχουν αρκετές δόσεις για όλους τους πολίτες.

Σημείωσε ότι μέχρι σήμερα έχουν παραδοθεί 18,5 εκατομμύρια δόσεις.

Η Ευρωπαία Επίτροπος επισήμανε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, την πολυπλοκότητα της ανάπτυξης, της παρασκευής και της διανομής των εμβολίων υπογραμμίζοντας ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να υποστηρίξει τους παρασκευαστές ώστε να αυξήσουν γρήγορα την παραγωγή, να παραδώσουν εμβόλια, να ξεπεράσουν τα εμπόδια στην παραγωγική ικανότητα και να αντιμετωπίσουν τις συνεχιζόμενες μεταλλάξεις.

Αύξηση παραγωγής ανακοίνωσε η Pfizer

Οι εταιρείες BioNTech και Pfizer ανακοίνωσαν μαζική αύξηση της παραγωγής του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Η νέα εγκατάσταση παραγωγής στην πόλη Μάρμπουργκ της Γερμανίας θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο σε αυτό.

Φέτος, αντί 1,3 δισεκατομμυρίων δόσεων που είχαν προγραμματιστεί αρχικά, θα παραχθούν συνολικά δύο δισεκατομμύρια δόσεις. Επιπλέον, θα παραδοθούν στην ΕΕ το πρώτο τρίμηνο, παρά τις καθυστερήσεις, οι συμφωνηθείσες δόσεις.

Η ΕΕ είχε παραγγείλει 200 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου, εκ των οποίων τουλάχιστον 75 εκατομμύρια περισσότερες δόσεις πρόκειται να παραδοθούν το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Η BioΝΤech επιβεβαίωσε αυτά τα στοιχεία κατόπιν σχετικού ερωτήματος του ραδιοτηλεοπτικού δικτύου MDR.

«Σχεδιάζουμε για το 2021 την παραγωγή 2 δισ. δόσεων του εμβολίου μας για τον κορωνοϊό. Για να γίνει αυτό, θα αυξήσουμε την παραγωγή που είχε προγραμματιστεί προηγουμένως κατά 1,3 δισεκατομμύρια δόσεις, δηλαδή κατά περισσότερο από 50%.

»Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την αύξηση των αποστολών από τις 15 Φεβρουαρίου για να διασφαλίσουμε την αποστολή της πλήρους ποσότητας δόσεων εμβολίου κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους. Θα μπορούσαμε επίσης να στείλουμε έως και 75 εκατομμύρια περισσότερες δόσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση το δεύτερο τρίμηνο.

»Σύμφωνα με το κλειδί διανομής της ΕΕ, αυτό σημαίνει για την Γερμανία ειδικά περίπου 14 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου επιπλέον των δόσεων οι οποίες είχαν αρχικά παραγγελθεί», δήλωσε στο MDR η εκπρόσωπος της εταιρείας Γιούλια Μπλόες.

Η εκπρόσωπος της BioΝΤech ανέφερε τρεις λόγους για τη μαζική αύξηση της παραγωγής:

-έχει ολοκληρωθεί η προσαρμογή των διαδικασιών παραγωγής στο εργοστάσιο της Pfizer στο Βέλγιο και έτσι εξασφαλίζονται οι αρχικά προγραμματισμένες παραδόσεις στην ΕΕ,

-η εγκατάσταση παραγωγής της BioΝΤech στην γερμανική πόλη Μάρμπουργκ έλαβε άδεια παραγωγής του εμβολίου και έτσι η παραγωγή του θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο

-Υπάρχουν εν τω μεταξύ 13 χώροι παραγωγής στην Ευρώπη και πρόκειται να προστεθούν και άλλοι.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...