Κορωνοϊός – Κικίλιας για μονοκλωνικά αντισώματα: Θα ληφθούν αποφάσεις όταν εγκριθούν από τον EMA

Μοιραστειτε το

Όπως επισήμανε ο κ. Κικίλιας, «για τα μονοκλωνικά αντισώματα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε μέσα από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων ότι έχει κατατεθεί αίτηση προκειμένου να εγκριθούν από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA)».

Και πρόσθεσε: «Η χώρα λαμβάνει υπ’όψιν τις οδηγίες και τις εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών, και όταν και εφόσον λάβουν έγκριση, θα ληφθούν και οι απαραίτητες πολιτικές αποφάσεις.

Κικίλιας: Ανησυχητικές οι καθυστερήσεις ως προς την παραγωγή εμβολίων

ΕΟΔΥ: 32 νέοι θάνατοι, 274 διασωληνωμένοι, 858 νέα κρούσματα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, 858 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 154.083, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5893 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 47802 (62.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

274 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 194 (70.8%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1090 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 32 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5724 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3367 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...