Κορωνοϊός: «Καμπανάκι» Γώγου για τον αυξημένο αριθμό θανάτων

Μοιραστειτε το

Την ανησυχία του για τα αυξημένα κρούσματα στη χώρα και τη διασπορά του κορωνοϊού στην Ελλάδα εξέφρασε σήμερα ο  καθηγητής Παθολογίας του Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος.

Τη Δευτέρα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 438 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 175 στην Αττική, κάτι που σχολίασε ο Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Υπάρχει ένας αυξημένος αριθμός θανάτων που μας απασχολεί» τόνισε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων σχολιάζοντας τους 11 θανάτους σε 24 ώρες που καταγράφηκαν τη Δευτέρα στη χώρα μας.

Επίσης προειδοποίησε πως καθώς πέφτει ο μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων, χαμηλώνει και ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευομένων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ο κ. Γώγος εξήγησε ότι ένα 40% των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ είναι κάτω από 60 ετών και ορισμένοι δεν έχουν προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα, με τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα, στις 31 Οκτωβρίου η Ελλάδα θα μετρά 34.181 κρούσματα, 568 θανάτους (το μεσημέρι της Κυριακής 18/10 οι θάνατοι ήταν 507), ενώ οι νοσηλευόμενοι στις ΜΕΘ θα είναι 103 (ενώ σήμερα είναι 83).

Σύμφωνα με την ίδια εκτίμηση, εάν δεν ληφθούν νέα περιοριστικά μέτρα, στις 31 Δεκεμβρίου η χώρα θα είναι στο «κόκκινο».

Κι αυτό, γιατί βάσει της έρευνας, θα έχει: 200.055 κρούσματα, 1.834 θανάτους και 837 διασωληνωμένους στις ΜΕΘ.

Ο Χαράλαμπος Γώγος σχολίασε εξάλλου ο νόημα των οριζόντιων μέτρων ότι η εφαρμογή μέτρων και lockdown σε μια πόλη η περιοχή οδηγεί τον κόσμο στη διπλανή και πως αυτό που χρειάζεται είναι οριζόντια τήρηση των μέτρων.

Οι αποστάσεις πρέπει να τηρούνται και οι μάσκες και χρησιμοποιούνται παντού, ανεξαρτήτως αν μια περιοχή είναι στο «κόκκινο» ή στο «πράσινο», σημείωσε ο κ. Γώγος.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...