Κορωνοϊός: Και αυστηρότερα μέτρα αν χρειαστεί – Πιθανή η παράταση του lockdown

Μοιραστειτε το

Ωστόσο, κυβερνητικές πηγές διευκρινίζουν ότι δεν πρόκειται για νέους περιορισμούς, αλλά αυστηροποίηση του πλαισίου που ήδη υπάρχει και γινόταν κατάχρηση.

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξη του στο Mega, παρόλο που εδώ και αρκετές ημέρες σε πολλές περιοχές της χώρας υπάρχουν αυξημένα μέτρα, τα κρούσματα είναι υψηλά, ειδικά σε Θεσσαλονίκη και γενικότερα τη Βόρεια Ελλάδα.

«Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να σκληρύνουμε τα μέτρα», προσέθεσε.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε πως οι επόμενες εβδομάδες παραμένουν ιδιαίτερα κρίσιμες.

«Αναγνωρίζουμε την κόπωση όλων μας. Ωστόσο είμαστε σε ένα κομβικό σημείο, που χρειάζεται να οπλιστούμε με υπομονή και επιμονή για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε ο ένας τον άλλο και να αντιμετωπίσουμε και αυτό, το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Περιορίζοντας την περιττή κινητικότητα σε όλη τη χώρα, περιορίζουμε τη μεταφορά, τη μετάδοση του ιού, περιορίζουμε τις πιθανότητες για νέα clusters, νέες συρροές , νέους επιδημιολογικούς πολλαπλασιαστές», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Στο Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθούν στενά την επιδημιολογική εικόνα και επειδή φαίνεται πως υπάρχει κόπωση στους πολίτες, η οποία εκφράζεται με μια γενική χαλάρωση, η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να λαμβάνει μέτρα γρηγορότερα με στόχο να προλάβει μια μεγαλύτερη διασπορά του ιού αλλά και την περαιτέρω επιδείνωση της εικόνας στις ΜΕΘ.

Οι επόμενες 7 με 10 ημέρες κρίνονται ιδιαίτερα κρίσιμες και αν δεν υπάρξει βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας, τότε οι νέες παρεμβάσεις είναι μονόδρομος.

Τα επόμενα στάδια σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο θα είναι τα εξής:

Πρώτον, ενδεχομένως να έχουμε περαιτέρω περιορισμό των μετακινήσεων

Δεύτερον, περιορισμό κάποιων δραστηριοτήτων οι οποίες σήμερα είναι ελεύθερες, όπως τα σχολεία αλλά και κάποιες επαγγελματικές δραστηριότητες που λειτουργούν σήμερα και ίσως αυτό αλλάξει.

Αν και βασική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσει η αγορά το Δεκέμβριο και τα Χριστούγεννα, ωστόσο παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί το lockdown, που αυτή τη στιγμή έχει ισχύ έως 30 Νοεμβρίου.

Υπό αυτές τις συνθήκες, τόσο η κυβέρνηση όσο και οι ειδικοί τονίζουν την αναγκαιότητα να τηρηθούν πιστά τα μέτρα από όλους, προκειμένου να χαλαρώσουν σταδιακά οι περιορισμοί και τα Χριστούγεννα η αγορά να είναι ανοικτή.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...