Κορωνοϊός: Κίνδυνος χρεοκοπίας για δεκάδες ευρωπαϊκά αεροδρόμια από το πλήγμα στον τουρισμό

Μοιραστειτε το

Μία ανάσα πριν τη χρεοκοπία βρίσκονται ένα στα τέσσερα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, αφού ο τουριστικός κλάδος έχει δεχθεί σημαντικό πλήγμα από την πανδημία. Τόσο οι αερομεταφορείς όσο και τα αεροδρόμια έχουν ζητήσει επανειλημμένως πρόσθεση οικονομική στήριξη για την αντιμετώπιση της κρίσης.  

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, εάν συνεχίσουν να ισχύουν οι τωρινοί ταξιδιωτικοί περιορισμοί συμπεριλαμβανομένης της καραντίνας των επιβατών, τότε 193 από τα 740 αεροδρόμια στην Ευρώπη σύντομα δεν θα μπορούν να ανταπεξέρχονται στις οικονομικές τους υποχρεώσεις και την κάλυψη των εξόδων τους.

«Οι αριθμοί που δημοσιεύθηκαν σήμερα δείχνουν μια πολύ ζοφερή εικόνα» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Γενικός Διευθυντής Olivier Jankovec. «Οκτώ μήνες μετά την κρίση, όλα τα αεροδρόμια της Ευρώπης εξαντλούν τη ρευστότητά τους για να παραμείνουν ανοιχτά, με τα έσοδα να απέχουν παρασάγγας από αυτό που χρειάζεται για να καλυφθεί το κόστος των επιχειρήσεων».

Ο ταξιδιωτικός κλάδος επιμένει στα τεστ κορωνοϊού, πιστεύοντας ότι είναι η μόνη ελπίδα ανάκαμψης, καθώς το μέτρο της καραντίνας λειτουργεί ως ανασταλτικός παράγωντας για τους επιβάτες σε περίπτωση κάποιου ταξιδιού.

Αυξάνει τις περικοπές χιλιάδων θέσεων εργασίας η Boeing

Ο αντίκτυπος της πανδημίας φαίνεται, μεταξύ άλλων, και στη Boeing η οποία μέχρι το τέλος της χρονιάς θα προχωρήσει σε χιλιάδες επιπλέον περικοπές θέσεων εργασίας.

Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να μειώσει το εργατικό δυναμικό της σε περίπου 130.000 υπαλλήλους έως το τέλος του 2021. Αυτό σημαίνει ότι πλέον σχεδιάζει να απομακρύνει 30.000 εργαζόμενους και όχι 19.000, όπως είχε ανακοινώσει πριν τρεις μήνες.

Παράλληλα, γνωστοποίησε απώλειες 449 εκατομμυρίων δολαρίων για το τρίτο τρίμηνο, ενώ για την ίδια περίοδο πέρυσι είχε κέρδος 1,17 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 14,14 δισ. δολάρια υποχωρώντας κατά 29%.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

EnvolveXL: στήριξη 100 ελληνικών startups τα επόμενα 5 χρόνια

Ένας μήνας έμεινε για την υποβολή αιτήσεων στο νέο...

Η συγκινητική ιστορία σκύλου που εγκαταλείφθηκε σε καταφύγιο έπειτα από 16 χρόνια

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η συγκινητική ιστορία της...