Κορωνοϊός – Ιταλία: Σχεδόν 11.000 νέα κρούσματα, τηλεργασία στο 75% ζητά το υπ. Υγείας

Μοιραστειτε το

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 10.925 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με 47 νεκρούς και πραγματοποιήθηκαν πάνω από 150.000 διαγνωστικά τεστ

Χθες, Παρασκευή, τα κρούσματα ήταν 10.010 και 55 άνθρωποι είχαν χάσει την ζωή τους.

Συνολικά, βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας 705 ασθενείς (67 περισσότεροι από χθες) και 6.617 έχουν εισαχθεί στους θαλάμους των νοσοκομείων, με αύξηση 439 κλινών μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο.

Τα περισσότερα κρούσματα σημειώνονται στην Λομβαρδία (2.664), στην Καμπανία με πρωτεύουσα την Νάπολη (1.410), στο Λάτιο, περιφέρεια της Ρώμης (994) και στο Πεδεμόντιο, με μεγαλύτερη πόλη το Τορίνο (972).

Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ιταλικής κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των περιφερειών, και μέχρι αύριο το βράδυ αναμένεται να ανακοινωθούν νέα, αυστηρότερα μέτρα, για τον περιορισμό των νέων μολύνσεων.

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα, ζήτησε να αυξηθεί μέχρι το 75% του συνόλου, το ποσοστό εργαζομένων που στην φάση αυτή θα απασχολείται μέσω τηλεργασίας, ενώ δεν αποκλείεται να αποφασιστεί η ολική απαγόρευση κυκλοφορίας και το υποχρεωτικό κλείσιμο των εμπορικών δραστηριοτήτων, μετά τις 10 το βράδυ.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, μέσα στο Σαββατοκύριακο είναι πιθανό να αποφασιστούν από την κυβέρνηση της Ρώμης νέα μέτρα για τον περιορισμό των κρουσμάτων. Θεωρείται αναγκαίος, επίσης, ένας στενότερος συντονισμός ανάμεσα στην κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε και στις διάφορες περιφέρειες της χώρας.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...