Κορωνοϊός – Ισπανία: Από τα γηροκομεία θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός

Μοιραστειτε το

Οι ηλικιωμένοι τρόφιμοι και οι υγειονομικοί που εργάζονται σε οίκους ευγηρίας θα είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν κατά του νέου κορωνοϊού στην Ισπανία, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ίλια, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα εμβολιασμών που αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιανουάριο.

Οι υγειονομικοί σε άλλες μονάδες θα είναι οι επόμενοι που θα εμβολιαστούν, είπε ο Ίλια, ενώ συνολικά 18 ομάδες πολιτών θα μπορέσουν να εμβολιαστούν, η μία μετά την άλλη, σε ένα από τα 13.000 κέντρα δημόσιας υγείας της χώρας.

Η Ισπανία αναμένει να καλύψει ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού της μέσα στους πρώτους μήνες του 2021. Ο εμβολιασμός δεν θα είναι υποχρεωτικός και θα γίνεται δωρεάν, επισήμανε ο Ισπανός υπουργός Υγείας.

Στόχος του προγράμματος είναι «να είμαστε έτοιμοι ως χώρα να εμβολιάσουμε από την πρώτη στιγμή που θα αρχίσουμε να παραλαμβάνουμε τις δόσεις των εμβολίων», τόνισε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Η κυβέρνηση ελπίζει να παραλάβει τις πρώτες δόσεις εμβολίων τον Ιανουάριο, είπε ο Σαλβαδόρ Ίλια, ωστόσο η διαθεσιμότητά τους θα είναι περιορισμένη τους πρώτους μήνες.

Μέσω των συμφωνιών που σύναψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τους βασικούς παρόχους πιθανών εμβολίων Covid-19, η Ισπανία ελπίζει ότι θα λάβει 140 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου ή έναν επαρκή αριθμό για να εμβολιάσει 80 εκατομμύρια ανθρώπους στη χώρα, με πληθυσμό 47 εκατομμύρια κατοίκους, σημείωσε ο υπουργός Υγείας της Ισπανίας.

Ορισμένα από τα εμβόλια θα μοιραστούν με φτωχότερες χώρες, συμπλήρωσε.

Ο Ίλια δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες σχετικά με το πώς το εμβόλιο ή τα εμβόλια, ορισμένα εκ των οποίων πρέπει να αποθηκεύονται σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, θα μεταφερθούν, ωστόσο, τόνισε πως αυτό δεν θα αποτελέσει πρόβλημα.

«Το εθνικό μας σύστημα είναι προετοιμασμένο για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19, συνεχίζουμε, ωστόσο, και εργαζόμαστε στον υλικοτεχνικό» σχεδιασμό, κατέληξε.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης

Σεισμός μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...