Κορωνοϊός – Ισπανία: Έρευνα από το Ανώτατο Δικαστήριο για τους θανάτους ηλικιωμένων

Μοιραστειτε το

Έρευνα για τους θανάτους ηλικιωμένων σε οίκους ευγηρίας στη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και για την έλλειψη προστατευτικού εξοπλισμού για το προσωπικό υγείας ζήτησε να διεξαχθεί το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας.

Το Ανώτατο Δικαστήριο ζήτησε από δικαστές να εξετάσουν αν θάνατοι σε οίκους ευγηρίας «συνδέονταν με πολιτικές, διοικητικές αποφάσεις ή αποφάσεις των διευθύνσεων και αν αυτές οι αποφάσεις είναι ποινικά κολάσιμες», αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Ισπανία είναι μία από τις χώρες της Ευρώπης που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία covid-17 τόσο σε αριθμό κρουσμάτων όσο και από άποψη οικονομικών επιπτώσεων. Συνολικά 48.777 άνθρωποι έχουν πεθάνει από κορωνοϊό.

Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι πέθαναν από covid-19 ή έχοντας ύποπτα συμπτώματα σε οίκους ευγηρίας της Ισπανίας κατά το πρώτο κύμα της επιδημίας, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά επίσημα στοιχεία που δημοσίευσαν η εφημερίδα EL Pais και ο τηλεοπτικός σταθμός RTVE.

Το Ανώτατο Δικαστήριο ζήτησε από κατώτερης βαθμίδας δικαστήρια να εξετάσουν επίσης ενδεχόμενη κατάχρηση πόρων για την αγορά ελαττωματικού εξοπλισμού ή απομιμήσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ωστόσο απέρριψε περίπου 50 υποθέσεις που αφορούσαν συγκεκριμένα την κυβέρνηση και τη διαχείρισή της της πανδημίας, με το σκεπτικό ότι οι προσφυγές δεν περιείχαν αρκετά στοιχεία για να απαγγελθούν κατηγορίες εναντίον υψηλόβαθμων αξιωματούχων.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...