Κορωνοϊός – Θεσσαλονίκη: Ματαιώνεται η δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου στις 26 Οκτωβρίου

Μοιραστειτε το

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η καθιερωμένη επίσημη δοξολογία στις 26 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, ανήμερα του πολιούχου Αγίου Δημητρίου, στην ομώνυμη εκκλησία, λόγω του βεβαρημένου επιδημιολογικού φορτίου που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού στην πόλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το GrTimes.gr, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Αθανασίου, ανέφερε πως οι εορτασμοί θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα.

«Δηλαδή θα προσπαθήσουμε να μπαίνουν στον Ιερό Ναό, πολύ λίγοι πιστοί, ίσα ίσα για το προσκύνημα και ελάχιστοι για τη λειτουργία. Δεν θα γίνει η επίσημη δοξολογία, δεν θα γίνει η λιτανεία την παραμονή το πρωί. Θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε το προαύλιο όσο περισσότερο μπορούμε», πρόσθεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης.

Ερωτηθείς για αν το προσκύνημα των πιστών θα μπορεί να γίνεται και με επαφή, καθώς είθισται να φιλούν τα λείψανα του Αγίου, αναφέρει πως θα ζητηθεί από τον κόσμο να προσέχει.

«Κανονικά θα πρέπει να μην το κάνει. Θα τους ζητήσουμε να προσέχουν. Αυτή θα είναι η οδηγία. Εμείς έχουμε security, έχουμε κανονίσει να μπαίνουν ελάχιστοι στον ναό και να τηρούνται οι αποστάσεις», είπε.

Κατέληξε δε: «Όποιος επίσημος θέλει να έρθει, θα έρθει ανεπίσημα»

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...