Κορωνοϊός: Η Moderna θέλει να αυξήσει κατά 50% το περιεχόμενο στα φιαλίδια των εμβολίων της

Μοιραστειτε το

Η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι υπέβαλε αίτημα σε διάφορες ρυθμιστικές αρχές υγείας παγκοσμίως να της επιτραπεί να αυξήσει κατά 50% το περιεχόμενο στα φιαλίδια των εμβολίων της κατά της covid-19, προκειμένου να επιταχυνθούν οι εκστρατείες εμβολιασμού.

«Προκειμένου να βελτιώσει τους πόρους και τη δυνατότητά της να προσφέρει περισσότερες δόσεις (του εμβολίου κατά της covid-19) σε κάθε αγορά, η Moderna πρότεινε να γεμίζει τα φιαλίδια με έως και 15 δόσεις του εμβολίου σε σχέση με 10 τώρα», επεσήμανε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της προς το AFP.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Φαρμάκων (FDA) έχει ήδη δώσει άδεια για την αύξηση κατά 40% του περιεχομένου των φιαλιδίων, σύμφωνα με τη New York Times, η οποία επικαλείται πηγές που έχουν γνώση της υπόθεσης.

Εκπρόσωπος της Moderna διευκρίνισε ότι διεξάγονται συζητήσεις με την FDA και τις αρχές διάφορων χωρών που χρησιμοποιούν το εμβόλιο της εταιρείας κατά της covid-19.

«Κάθε αλλαγή θα υποβληθεί για την τελική έγκριση στις διάφορες ρυθμιστικές αρχές. Η εφαρμογή οποιασδήποτε αλλαγής θα χρειαστεί περίπου δύο ή τρεις μήνες», πρόσθεσε.

Προκειμένου να αυξήσει το περιεχόμενο των φιαλιδίων της, οι γραμμές παραγωγής της Moderna θα πρέπει να αλλάξουν, κάτι για το οποίο θα χρειαστούν λιγότερες από δέκα εβδομάδες, δηλαδή ως το τέλος Απριλίου, επεσήμαναν από την πλευρά της η New York Times.

«Θα είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός», σχολίασε στην εφημερίδα ο Μόνσεφ Σλάουι πρώην επικεφαλής σύμβουλος του εμβολιαστικού προγράμματος κατά της covid-19 στις ΗΠΑ, υπό την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ.

«Πιστεύω ότι θα έχει επιπτώσεις βραχυπρόθεσμα», πρόσθεσε.

Περισσότερο από το 10% του πληθυσμού των ΗΠΑ έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση ενός εμβολίου κατά της covid-19, σχεδόν οι μισοί από αυτό της Moderna και λίγο περισσότερο από τους μισούς από αυτό των Pfizer/BioNTech.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε την Πέμπτη ότι οι δύο αυτές εταιρείες θα προσφέρουν συνολικά 600 εκατομμύρια δόσεις των εμβολίων τους κατά της covid-19, αρκετές για να εμβολιαστεί το 90% των κατοίκων των ΗΠΑ.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης

Σεισμός μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγη...