Κορωνοϊός – ΗΠΑ: Ολοταχώς για νέο πακέτο οικονομικής στήριξης έναντι του Covid 19

Μοιραστειτε το

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι και ο υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν συζήτησαν για περισσότερο από μία ώρα την Παρασκευή, καθώς συνεχίζονται οι επαφές για ένα πιθανό νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας σε όσους πλήττονται από τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ.

Σε ανάρτηση που έκανε στο twitter ο εκπρόσωπος της Πελόζι, Ντρου Χάμιλ, τόνισε ότι «οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, καθώς συζητήθηκαν τα σημεία, στα οποία υπάρχει διαφωνία ανάμεσα στους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους».

Σύμφωνα με το Reuters, η επίτευξη μιας συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι κρίσιμη, τη στιγμή που οι Ηνωμένες Πολιτείες μετρούν περισσότερους από 207.000 νεκρούς, με τις οικονομικές συνέπειες του Covid 19 να έχουν ωθήσει στην ανεργία εκατομμύρια πολίτες.

Νωρίτερα φέτος το Κογκρέσο και ο Λευκός Οίκος είχαν εγκρίνει ένα σχέδιο οικονομικών μέτρων ύψους 3 τρισ. δολαρίων, αλλά ο Μνούτσιν, όπως και άλλα μέλη του Κογκρέσου επιμένουν ότι χρειάζονται περισσότερα μέτρα.

Σε επιστολή που απέστειλε στους συναδέλφους της στο Δημοκρατικό Κόμμα την Παρασκευή, η Πελόζι σκιαγράφησε τα σημεία τριβής με τους Ρεπουμπλικάνους και ειδικότερα με τον Μνούτσιν.

«Οι διαπραγματεύσεις μας με την κυβέρνηση Τραμπ συνεχίζονται και ευελπιστώ ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία. Ωστόσο, έχουμε ακόμη σημαντικές διαφωνίες σε αρκετούς τομείς – κλειδιά», υπογράμμισε η ίδια.

«Αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών παραμένουν – μεταξύ άλλων – η βοήθεια από το κράτος προς τις τοπικές κυβερνήσεις, η ασφάλιση των ανέργων, οι προμήθειες για τα τεστ και την ανίχνευση του κορωνοϊού.

Οι Δημοκρατικοί έχουν προτείνει τη δαπάνη ποσού 2,2 τρισ. δολαρίων για το πακέτο στήριξης έναντι του Covid 19, με τους Ρεπουμπλικάνους να μη συμφωνούν και να κατεβάζουν το συνολικό ποσό στα 1,6 τρισ. δολάρια.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...