Κορωνοϊός – ΗΠΑ: Βαρύς νέος απολογισμός με πάνω από 310.000 νεκρούς

Μοιραστειτε το

Nέο πολύ βαρύ ημερήσιο απολογισμό, με πάνω από 3.200 θανάτους ασθενών με την Covid-19 και σχεδόν 250.000 κρούσματα του SARS-CoV-2, κατέγραψαν την Πέμπτη οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής κατέγραψαν χθες Πέμπτη, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Η χώρα συνεχίζει να είναι αντιμέτωπη με φοβερή αναζωπύρωση της πανδημίας εδώ και πάνω από έναν μήνα. Το φράγμα των 200.000 μολύνσεων έχει ξεπεραστεί τις 12 από τις τελευταίες 15 ημέρες.

Επακριβώς καταγράφηκαν χθες 3.249 θάνατοι και 247.544 μολύνσεις, κατά τους αριθμούς της σχολής ιατρικής της Βαλτιμόρης, που εξέτασε το Γαλλικό Πρακτορείο στις 20:30 (τοπική ώρα).

Αυτή είναι η τέταρτη φορά που οι ΗΠΑ ξεπέρασαν το όριο των 3.000 θανάτων ημερησίως μέσα σε δέκα ημέρες.

Την προηγουμένη, οι ΗΠΑ κατέγραφαν διπλό τραγικό ρεκόρ 3.700 και πλέον θανάτων ασθενών και 250.000+ επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Νωρίτερα χθες, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στην αμερικανική επικράτεια ξεπέρασε τους 310.000 νεκρούς.

Υγειονομικοί αξιωματούχοι φοβούνταν αυτή την έξαρση μετά τη μεγάλη γιορτή των Ευχαριστιών, πριν από τρεις εβδομάδες, όταν εκατομμύρια Αμερικανοί είχαν ταξιδέψει για να συμμετάσχουν σε οικογενειακές συγκεντρώσεις. Οι ειδικοί φοβούνται πως η κατάσταση θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο, καθώς πλησιάζουν οι γιορτές του τέλους της χρονιάς.

Η εκστρατεία εμβολιασμού γιγαντιαίων διαστάσεων που άρχισε τη Δευτέρα στις ΗΠΑ, με τις πρώτες ενέσεις του σκευάσματος των Pfizer/BioNTech, δεν θα ανακόψει την αναζωπύρωση της πανδημίας, προειδοποιούν, καθώς θα περάσουν αρκετοί μήνες προτού να έχει ανοσοποιηθεί επαρκώς μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Εξάλλου χθες Πέμπτη, επιτροπή ειδικών που συμβουλεύει τον αμερικανικό ομοσπονδιακό οργανισμό φαρμάκων (FDA) συνέστησε να εγκριθεί επίσης η κατεπείγουσα χρήση του εμβολίου της αμερικανικής εταιρείας Moderna, ανοίγοντας τον δρόμο ώστε να αρχίσει η διανομή δόσεων σε όλη τη χώρα πιθανόν ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...