Κορωνοϊός – Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Θέμα ημερών η πρώτη αίτηση έγκρισης εμβολίου

Μοιραστειτε το

Ο ευρωπαϊκός οργανισμός δεν κατονομάζει την εταιρεία από την οποία περιμένει την κατάθεση αίτησης, αλλά οι εταιρείες Pfizer Inc και BioNTEch είναι οι πλέον προχωρημένες ως προς την ρυθμιστική διαδικασία μεταξύ των τριών εταιρειών που δημοσίευσαν πρόσφατα αποτελέσματα από τις κλινικές δοκιμές της Φάσης 3 των εμβολίων τους.

Ο EMA ελπίζει ότι θα είναι σε θέση να καταλήξει σε επιστημονική άποψη για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού που έχουν καταθέσει αίτηση για έγκριση, πριν από τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με τις δηλώσεις της διευθύντριας του οργανισμού.

«Αν όλα πάνε καλά, έχουμε μεγάλες ελπίδες ότι θα έχουμε μία θετική γνωμοδότηση πριν από τα Χριστούγεννα», δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια του EMA, Εμερ Κουκ, σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTE.

Η Έμερ Κουκ δήλωσε σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Τρίτη στην εφημερίδα Irish Independent ότι στόχος του EMA είναι να καταλήξει σε θετική γνωμοδότηση με χρονοδιάγραμμα αντίστοιχο με τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), η απόφαση του οποίου για το εμβόλιο των Pfizer/BionTech αναμένεται στα μέσα του Δεκεμβρίου.

«Αυτά που ακούμε αυτήν την στιγμή είναι τα αποτελέσματα που προκύπτουν από τις κλινικές δοκιμές και αυτά είναι πολύ θετικά. Αλλά μέχρι να εξετάσουμε τα καθαρά δεδομένα και να διαπιστώσουμε ότι “είναι ό,τι λέει στο κουτί”, δεν μπορούμε να συστήσουμε την χρήση τους για το ευρωπαϊκό κοινό», είπε η Κουκ.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...