Κορωνοϊός: Ελπίδες ότι δεν θα διασωληνωθεί ο 8χρονος που εισήχθη με σύνδρομο Κawasaki

Μοιραστειτε το

Για την πορεία της υγείας του 8χρονου που νοσηλεύεται με επιπλοκές covid στο ΠΓΝ του Ρίου μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα,της ΕΡΤ ο Εντατικολόγος Παίδων, Ανδρέας Ηλιάδης.Υπενθυμίζεται ότι το παιδί παρουσίασε μια σπάνια επιπλοκή, το μεταφλεγμονώδες σύνδρομο Kawasaki, που εμφανίζεται σε παιδιά που έχουν νοσήσει ή μολυνθεί από κορωνοϊό.

«Το σύνδρομο αυτό λέγεται φλεγμονώδες σύνδρομο από λοίμωξη από κοροωνοϊό. Ο ασθενής μας μπήκε στη μονάδα με καρδιακή ανεπάρκεια και υποστηρίχθηκε με ειδικά φάρμακα και με το σύστημα του μη επεμβατικού αερισμού. Το παιδί δεν έχει διασωληνωθεί αλλά νομίζω ότι δεν θα πάμε στο επόμενο βήμα γιατί έχει απαντήσει στην αγωγή, είμαστε πάρα πολύ αισιόδοξοι και ευελπιστούμε ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουμε να σας πούμε πολύ πιο ευχάριστα πράγματα και να νικήσουμε αυτή τη μάχη με τον κορωνοϊό», ανέφερε ο κ. Ηλιάδης.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι «η νόσος Kawasaki έχει ανακαλυφθεί από το 1961, τη γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά, και στις εντατικές και ακόμα καλύτερα οι παιδίατροι. Είναι μία φλεγμονώδης αντίδραση και η ίδια η νόσος Kawasaki. Φαίνεται ότι αυτό το νόσημα, αυτή η επιπλοκή του κορvνοϊού μιμείται τη νόσο, γι’ αυτό θα ακούσετε κάποιοι από εμάς να την αποκαλούμε Kawasaki like syndrome».

Καρδιακή ανεπάρκεια

«Θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι εδώ, έχουμε χώρο που μπορούμε να νοσηλεύσουμε παιδιά. Ο Γιάννης είναι μαζί μας από την Παρασκευή, τον έχουμε υποστηρίξει όσον αφορά την αναπνοή με το σύστημα Hi Flow, πρόκειται για ένα σύστημα “ξεκούρασης” της καρδιάς γιατί το κύριο πρόβλημά του είναι η καρδιακή του ανεπάρκεια, αποτέλεσμα του κορονοϊού»

«Το μήνυμα που πρέπει να φύγει προς τους γονείς είναι να μην φοβούνται, αυτό το μεταλοιμώδες σύνδρομο είναι εξαιρετικά σπάνιο αλλά αν τυχόν χρειαστεί να πρέπει να νοσηλευτούν, τα νοσοκομεία μας και ειδικά οι παιδιατρικές κλινικές και εντατικές έχουν γνώσεις και πάρα πολύ καλό προσωπικό που είναι αρκετά έμπειροι να διαχειριστούν τέτοιες καταστάσεις» υπογράμμισε ο κ. Ηλιάδης.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...