Κορωνοϊός – Δανία: Οργισμένοι οι εκτροφείς βιζόν – Κατέβηκαν με τρακτέρ στους δρόμους

Μοιραστειτε το

Στους δρόμους της Κοπεγχάγης με τα τρακτέρ τους βγήκαν σήμερα εκατοντάδες αγρότες και εκτροφείς βιζόν για να διαμαρτυρηθούν κατά της απόφασης της κυβέρνησης να θανατώσει εκατομμύρια ζώα στη μάχη εναντίον μιας μετάλλαξης του νέου κορωνοϊού.

Περισσότερα από 500 τρακτέρ, στα οποία είχαν κρεμάσει σημαίες της Δανίας, διέσχισαν την πρωτεύουσα, περνώντας μπροστά από την έδρα της κυβέρνησης και του κοινοβουλίου, προτού συγκεντρωθούν στο λιμάνι, μετέδωσε μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η κυβέρνηση της πρωθυπουργού Μέτε Φρεντέρικσεν αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι η απόφασή της να θανατωθούν περισσότερα από 15 εκατομμύρια βιζόν δεν είχε νομική βάση αναφορικά με τα ζώα που δεν είχαν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό, προκαλώντας την οργή των εκτροφέων.

«Δεν είναι σωστό ό,τι συνέβη για τους εκτροφείς (…). Τώρα, ολόκληρος ο τομέας θα πρέπει να κλείσει», είπε στο AFP ο 19χρονος Ντανιέλ, που εργάζεται σε ένα εκτροφείο στην κεντρική Δανία.

«Μέτε, απολυταρχικέ και ξεροκέφαλε τύραννε» έγραφαν τα πανό των διαδηλωτών, όπως και συνθήματα για σεβασμό του Συντάγματος.

Η κυβέρνηση ζήτησε συγγνώμη και ο υπουργός Γεωργίας παραιτήθηκε την Τετάρτη. Όμως, το σχέδιο παραμένει για τη θανάτωση όλων των βιζόν για προληπτικούς λόγους, μέσω ενός νομοσχεδίου που απαγορεύει την εκτροφή τους έως τον Ιανουάριο του 2022.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης

Σεισμός μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...