Κορωνοϊός – Γιαννάκος: Καθυστέρηση και γραφειοκρατία στην καταγραφή των κρουσμάτων

Μοιραστειτε το

Απίστευτη γραφειοκρατία και καθυστέρηση στην καταγραφή και ενημέρωση του ΕΟΔΥ των κρουσμάτων κορωνοϊού από τα νοσοκομεία, καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον ίδιο, αυτό οφείλεται σε δύο λόγους, οι οποίοι είναι οι εξής:

  1. Στην έλλειψη μοριακών αναλυτών στα περισσότερα νοσοκομεία με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση του εργαστηριακού ελέγχου για κορωνοϊό στους ασθενείς.

Σε πολλές περιπτώσεις τα αποτελέσματα λαμβάνονται με καθυστέρηση πολλών ημερών.

  1. Η απίστευτη γραφειοκρατία στις δηλώσεις των κρουσμάτων που είναι η εξής:

Σε έναν ασθενή λαμβάνεται δείγμα για να αποσταλεί σε εργαστήριο προς εξέταση. Στη συνέχεια ο γιατρός μπαίνει στη πλατφόρμα του ΗΔΙΚΑ στο Μητρώο COVID 19 όπου συμπληρώνει το παραπεμπτικό προς εξέταση με τα στοιχεία του ασθενούς.

«Η απάντηση έρχεται στην ίδια εφαρμογή ηλεκτρονικά μετά από ημέρες λόγω καθυστέρησης έκδοσης των αποτελεσμάτων», σημειώνεται στην ενημέρωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Μετά, τα θετικά κρούσματα που εμφανίζονται στην εφαρμογή δηλώνονται από το νοσοκομείο στον ΕΟΔΥ στο μητρώο καταγραφής COVID 19 με γραπτή δήλωση του γιατρού που περιλαμβάνει τα στοιχεία του ασθενούς. Ακόμη, θετικά και αρνητικά κρούσματα δηλώνονται και στο πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Υγείας. Επίσης τα νοσοκομεία στέλνουν ενημέρωση με όλα τα στοιχεία στις ΥΠΕ.

Από 20 Νοεμβρίου, τα νοσοκομεία με γραπτή δήλωση στο μητρώο COVID 19 του ΕΟΔΥ κάνουν την καταγραφή και των rapid test, θετικών και αρνητικών. Κωδικούς πρόσβασης στην εφαρμογή έχουν μόνο συγκεκριμένοι γιατροί.

«Όταν λοιπόν στα νοσοκομεία γίνεται χαμός από περιστατικά κορωνοϊού, οι ελάχιστοι διαθέσιμοι γιατροί θα πρέπει να παρατήσουν τους ασθενείς και να ασχολούνται μόνο με τις καταγραφές», καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και καταλήγει: «Έτσι μπορούν να μεσολαβήσουν πολλές ημέρες από την ημέρα που ελήφθη το δείγμα και να δηλωθούν οι θετικοί ασθενείς».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...