Κορωνοϊός – Γερμανία: Υπέρ ενός «στρατηγικού» ανοίγματος με προτεραιότητα στα σχολεία ο Σολτς

Μοιραστειτε το

«Είναι σημαντικό να συζητηθούν και οι στρατηγικές ανοίγματος κατά την συνάντηση της ομοσπονδιακής και των κυβερνήσεων των κρατιδίων την ερχόμενη Τετάρτη, αλλά θα πρέπει να παραμείνουμε προσεκτικοί», δήλωσε σήμερα ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών και αντικαγκελάριος Όλαφ Σολτς στο δεύτερο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ZDF.

«Το θέμα του ανοίγματος θα πρέπει να συγκεκριμενοποιηθεί περαιτέρω. Προτεραιότητα πρέπει να έχουν οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία, αλλά θα πρέπει να παραμείνουμε προσεκτικοί, θα πρέπει να προσέξουμε ειδικά τις μεταλλάξεις του ιού. Βλέπουμε, όμως, ότι οι πολιτικές μας ενέργειες έχουν και επιτυχίες, διότι μειώνονται οι δείκτες μόλυνσης. Η παραγωγή εμβολίων πρέπει να ενισχυθεί όσο το δυνατόν περισσότερο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ταυτόχρονα, πρέπει να σκεφτούμε πως θα οργανωθεί συγκεκριμένα ο εμβολιασμός μόλις διατεθούν περισσότερα εμβόλια. Το αργότερο το δεύτερο τρίμηνο του έτους, θα υπάρξουν εβδομάδες κατά τις οποίες πρέπει να κάνουμε εκατομμύρια εμβολιασμούς. Αυτό πρέπει να προετοιμαστεί με ακρίβεια τώρα, έτσι ώστε μετά, το καλοκαίρι, να εμβολιαστούν σχετικά μεγάλος αριθμός πολιτών», πρόσθεσε ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) πολιτικός.

Αναφερθείς στο θέμα των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού, οι οποίοι συνεχίζουν να εξελίσσονται αργά, ο υποψήφιος καγκελάριος του SPD επέκρινε το γεγονός ότι «ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε και θα έπρεπε να είχε παραγγείλει περισσότερα εμβόλια δεν το έκανε».

«Εάν, μετά την παρούσα κατάσταση, που έχουμε πολύ λίγα εμβόλια, ακολουθήσει μια άλλη κατά την οποία θα έχουμε πολλά εμβόλια, αλλά δεν γίνεται εμβολιασμός, τότε η επόμενη μεγάλη, δύσκολη κατάσταση θα είναι εδώ. Και πρέπει να την αποφύγουμε επειγόντως», προειδοποίησε.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...