Κορωνοϊός – Βρετανία: Σκληρότερα μέτρα και απαγόρευση κυκλοφορίας σε τρία επίπεδα

Μοιραστειτε το

Ένα νέο πλαίσιο απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε τρία επίπεδα σχεδιάζεται για την Αγγλία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Guardian» που επικαλείται κυβερνητικά έγγραφα που διέρρευσαν.

Τα έγγραφα αποκαλύπτουν σκληρότερα μέτρα, τα οποία, είναι ενδεχόμενο να εφαρμοστούν σε τοπικό, αλλά και εθνικό επίπεδο, στην περίπτωση που η κυβέρνηση αποτύχει να ελέγξει τα περιστατικά της μόλυνσης από την COVID-19.

Το νέο πλαίσιο απαγόρευσης, ενδεχομένως να περιλαμβάνει πιο σκληρούς περιορισμούς, όπως το κλείσιμο των παμπ, αλλά και την απαγόρευση κοινωνικών συναναστροφών εκτός νοικοκυριών, σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή της εφημερίδας, το προσχέδιο με την ονομασία «Προτεινόμενο Πλαίσιο Κοινωνικής Αποστασιοποίησης για την COVID-19», έχει σχεδιαστεί για την απλοποίηση των υφιστάμενων περιορισμών σε τοπικό επίπεδο.

Το αναφερόμενο σχέδιο δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί από τους αξιωματούχους του πρωθυπουργικού γραφείου, ενώ αρκετά μέτρα ενδέχεται τελικά να είναι πιο χαλαρά, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Νέο κυβερνητικό πρόγραμμα για τους ανέργους

Την ίδια ώρα, η βρετανική κυβέρνηση ενεργοποίησε σήμερα ένα νέο πρόγραμμα για την υποστήριξη όσων έμειναν άνεργοι από την πανδημία COVID-19 και για την επιστροφή τους στην εργασία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας και Συντάξεων το πρόγραμμα (Job Entry Targeted Support -JETS) θα υποστηριχτεί οικονομικά από τη διάθεση 238 εκατομμυρίων λιρών (308 εκατομμύρια δολάρια).

Το υπουργείο τονίζει ότι όσοι ζητούν δουλειά μέσω του προγράμματος θα έχουν πρόσβαση σε εξατομικευμένη και ευέλικτη υποστήριξη, ώστε να επιστρέψουν άμεσα σε καθεστώς εργασίας.

Μεταξύ αυτών, η παροχή εξειδικευμένων συμβουλών για την ενασχόλησή τους με τομείς που παρουσιάζουν ταχεία ανάπτυξη, όπως και η παροχή υποστήριξης για την κατάρτιση των βιογραφικών τους, αλλά και για τις συνεντεύξεις πρόσληψης.

«Το πρόγραμμα JETS θα δώσει σε αυτούς που έγιναν πρόσφατα άνεργοι, το χέρι βοήθειας που χρειάζονται για να επιστρέψουν στη δουλειά, ενισχύοντας τις προοπτικές (εργασίας) για περισσότερους από 250.000 ανθρώπους σε όλη τη Βρετανία», σύμφωνα με την αρμόδια υπουργό Τερίς Κόφι.

Ένα κυβερνητικό πρόγραμμα επιδότησης των εργαζομένων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα εκπνέει στις 31 Οκτωβρίου, ενώ θα αντικατασταθεί ένα πρόγραμμα που θα είναι λιγότερο ανταγωνιστικό για την υποστήριξη των θέσεων εργασίας.

Οι οικονομολόγοι προειδοποιούν ότι οι κίνδυνοι αύξησης της ανεργίας αυξάνονται κατακόρυφα, με την Τράπεζα της Αγγλίας να προβλέπει αύξηση του ποσοστού ανεργίας στο 7,5%.

«Το εμβόλιο δεν είναι για όλους»

Η πρόεδρος της ομάδας δράσης για τα εμβόλια στη Βρετανία, Κέιτ Μπίνγκαμ δήλωσε ότι ο εμβολιασμός του καθένα στη Βρετανία κατά του κορωνοϊού «δεν πρόκειται να συμβεί», υπογραμμίζοντας στην εφημερίδα «The Financial Times» ότι είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός, μόνο όσων βρίσκονται σε κίνδυνο.

«Δεν πρόκειται να υπάρξει εμβολιασμός για ανθρώπους κάτω των 18. Είναι ένα εμβόλιο μόνο για ενήλικες, για ανθρώπους άνω των 50 ετών, δίνοντας έμφαση στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, στους εργαζόμενους στους οίκους ευγηρίας, αλλά και στους ευάλωτους», δήλωσε η Μπίνγκαμ σε μία συνέντευξή της, στην αναφερόμενη εφημερίδα.

Οι δηλώσεις της Μπίνγκαμ ακολούθησαν τις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος είπε πως αναμένει τους επόμενους μήνες από την πανδημία COVID-19 να είναι δύσκολοι, αλλά τα πράγματα θα είναι δραστικά αντίθετα από (την κατάσταση) την άνοιξη.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...