Κορωνοϊός – Βρετανία: Ακόμη 3 δισ. ευρώ για το σύστημα υγείας

Μοιραστειτε το

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Ρίσι Σουνάκ ανακοίνωσε την αποδέσμευση μιας επιπλέον χρηματοδότησης ύψους 3 δισεκατομμυρίων λιρών (3,36 δισεκατομμύρια ευρώ) για τη στήριξη του εθνικού συστήματος υγείας της χώρας (NHS) ώστε να ξεπεράσει τον αντίκτυπο της πανδημίας.

«Το υπουργείο Οικονομικών θα ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα… μια επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 3 δισεκατομμυρίων λιρών» σε διάστημα ενός έτους, «για να βοηθήσουμε το NHS στη μάχη που δίνει ενάντια των επιπτώσεων του κορωνοϊού», ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών σε ένα δελτίο τύπου.

«Αυτή η σημαντική χρηματοδότηση θα βοηθήσει τους πολίτες να λαμβάνουν την ιατρική φροντίδα που χρειάζονται το συντομότερο δυνατόν», επισήμανε ο Σουνάκ.

Το ένα τρίτο του ποσού θα χρησιμοποιηθεί για να εξαλειφθούν οι καθυστερήσεις στις εξετάσεις και επεμβάσεις που δεν σχετίζονται με την Covid-19.

Σύμφωνα με το υπουργείο, ο αριθμός των ασθενών που βρίσκονται σε αναμονή μιας θεραπείας εδώ κι έναν χρόνο αυξήθηκε από τους 1.500 τον Φεβρουάριο σε 140.000 τον Σεπτέμβριο.

Εκατοντάδες εκατομμύρια λίρες θα αφιερωθούν, επίσης, στον τομέα της ψυχικής υγείας για τη «χρηματοδότηση των νέων υπηρεσιών για τους νέους, την εξάλειψη των καθυστερήσεων στη φροντίδα ενηλίκων και την επιτάχυνση της πρόσβασης σε κάποια μονάδα ψυχολογικής στήριξης για παθολογίες όπως η κατάθλιψη και το άγχος», διευκρινίζεται στο δελτίο τύπου.

Ο Ρίσι Σουνάκ αναμένεται να παρουσιάσει την επόμενη εβδομάδα ένα ευρύ σχέδιο δαπανών για τη στήριξη της οικονομίας μετά την κρίση Covid-19, που περιλαμβάνει τη βοήθεια προς το NHS και μια επένδυση ύψους 100 δισεκατομμυρίων λιρών σε υποδομές.

Επισήμανε, εντούτοις, σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Sunday Times, ότι η Βρετανία γνωρίζει ένα πραγματικό «οικονομικό σοκ», προειδοποιώντας πως η χώρα δεν «μπορεί να συνεχίσει επ’ αόριστον να δανείζεται σε αυτό το επίπεδο».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...