Κορωνοϊός – Βρετανία: Αισθητά μειωμένος ο αριθμός νέων κρουσμάτων και θανάτων

Μοιραστειτε το

Ο αριθμός των θανάτων στην Βρετανία που καταγράφεται εντός 24 ωρών έπεσε σε 406 σήμερα από 587 χθες, Κυριακή, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 28 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης.

Τόσο οι θάνατοι όσο και οι θετικές διαγνώσεις συνήθως κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα τις Δευτέρες συγκριτικά με άλλες ημέρες της εβδομάδας.

Παράλληλα 9,296 εκατομμύρια έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού, από 8,977 εκατομμύρια την προηγούμενη ημέρα.

Η Βρετανία θέλει να ενισχύσει την εκστρατεία πραγματοποίησης μαζικών διαγνωστικών τεστ σε ολόκληρη την χώρα, περιλαμβανομένου του Λονδίνου, μετά τον εντοπισμό αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων που συνδέονται με την «νοτιοαφρικανική» παραλλαγή του κορωνοϊού.

Το βρετανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι συνιστάται σε κάθε άτομο ηλικίας άνω των 16 ετών σε περιοχές του Λονδίνου, στην κεντρική, την ανατολική, την νοτιοανατολική και την βορειοδυτική Αγγλία να κάνει αυτήν την εβδομάδα τεστ, ανεξαρτήτως αν παρουσιάζει συμπτώματα.

Η Υγειονομική Υπηρεσία της Αγγλίας έχει εντοπίσει 105 κρούσματα της παραλλαγής του κορωνοϊού που εντοπίσθηκε αρχικά στην Νότια Αφρική από τις 22 Δεκεμβρίου. Όλα τα κρούσματα και οι επαφές έχουν ιχνηλατηθεί, σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Υγείας.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...