Κορωνοϊός- Βέλγιο: Κυρίαρχο έως το τέλος Φεβρουαρίου το νέο στέλεχος σύμφωνα με έρευνα

Μοιραστειτε το

Να κυριαρχήσει θα μπορούσε στο Βέλγιο η νέα βρετανική μετάλλαξη του κορωνοϊού, μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου, αντικαθιστώντας όλα τα ήδη υπάρχοντα στελέχη, σύμφωνα την έρευνα συμβουλευτικής ομάδας επιστημόνων. 

Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε με επικεφαλής το εργαστήριο ιολογίας του πανεπιστημίου KU Leuven, αναφέρει ιδιαίτερα ανησυχητικά αποτελέσματα για το Βέλγιο, το οποίο έχει ήδη ένα από τα υψηλότερα ποσοστά θανάτων στον κόσμο από κορωνοϊό, καθώς διαπιστώθηκε ότι η βρετανική παραλλαγή είναι 65% πιο μολυσματική και εξαπλώνεται γρήγορα στη χώρα των 11 εκατομμυρίων κατοίκων. 

«Είναι ήδη σαφές ότι το νέο στέλεχος θα κυριαρχήσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς προβλέπεται να φτάσει το 90% όλων των νεοδιαγνωσμένων λοιμώξεων πριν από το τέλος Φεβρουαρίου», σημειώνει η έρευνα. «Και τα στοιχεία είναι ανησυχητικά επειδή θα σήμαινε το ποσοστό αναπαραγωγής, το οποίο εμφανίζει τον αριθμό των ατόμων που μπορεί να μολύνει ένα άτομο με κορωνοϊό, αυξημένο σε περίπου 1,65 από το 1,0 σήμερα», συμπληρώνει. 

Ο Εμμανουήλ Αντρέ, ένας από τους ιολόγους επικεφαλής της έρευνας, δήλωσε στο βελγικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό RTBF ότι το τρίτο κύμα λοιμώξεων είχε ήδη ξεκινήσει στη χώρα, αλλά υπήρξε χρόνος για να αποφευχθεί ένα νέο lockdown.

Σημειώνεται ότι το Βέλγιο δεν υπόκειται σε αυστηρό lockdown, αλλά σε μερική απαγόρευση κυκλοφορίας. Ωστόσο μπαρ, καφετέριες και εστιατόρια παραμένουν κλειστά, ενώ η τηλεργασία παραμένει υποχρεωτική. Απαγορευτικά μέτρα ισχύουν επίσης σχετικά με τα ταξίδια στο εξωτερικό έως την 1η Μαρτίου για να περιοριστεί η εξάπλωση πιο μολυσματικών μεταλλάξεων κορωνοϊού, ενώ η ατομική ευθύνη τονίζεται ιδιαίτερα στους πολίτες από τις τοπικές αρχές. 

Την ίδια ώρα, συνάντηση οργανώνει η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση στις 5 Φεβρουαρίου, προκειμένου να αποφασίσει για την επαναλειτουργία των κομμωτηρίων από τις 13 Φεβρουαρίου. 

Το Βέλγιο έχει μέχρι στιγμής καταγράψει επίσημα 20.982 θανάτους που σχετίζονται με την covid-19. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες απο Reuters

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...