Κορωνοϊός: Αίτημα του υπουργείου Υγείας προς ιδιωτικές κλινικές για διάθεση κλινών Covid-19

Μοιραστειτε το

Με ολόκληρη τη χώρα και ειδικά τη Β.Ελλάδα να είναι στο «κόκκινο» σε ό,τι αφορά την εξάπλωση του κορωνοϊού και τη δυνατότητα των νοσοκομείων να ανταποκριθούν, το υπουργείο Υγείας απηύθυνε τελεσίγραφο στις ιδιωτικές κλινικές για τη διάθεση κλινών Covid-19.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η κυβέρνηση ζητά 200 κλίνες Covid άμεσα για να συνεπικουρήσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το υπουργείο Υγείας έδωσε συγκεκριμένη διορία στην Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών.

Το χρονικό περιθώριο έληξε στις 21:00 και η Ένωση απάντησε πως δεν μπορεί να διαθέσει τις κλίνες αυτές.

Το επόμενο βήμα του υπουργείου Υγείας είναι η επίταξη των κλινών και όπως φαίνεται η κίνηση αυτή θα γίνει.

Στο «κόκκινο» τα νοσοκομεία

Εξαντλείται η αντοχή του συστήματος υγείας στη Βόρεια Ελλάδα, με τη Θεσσαλονίκη να παραμένει με ιδιαίτερα υψηλό επιδημιολογικό φορτίο ενώ διανύει την τρίτη εβδομάδα lockdown προκειμένου να ανασχεθεί η εκθετική διασπορά του νέου κορωνοϊού.

O αναπληρωτής καθηγητής λοιμωξιολογίας, υπεύθυνος της Επιτροπής Λοιμώξεων στο ΑΧΕΠΑ, Συμεών Μεταλλίδης, επανέλαβε ότι «τα δημόσια νοσοκομεία είναι στα όριά τους, η πίεση στο σύστημα μεγάλη, και ελπίζουμε σε μία εβδομάδα να αρχίσουμε να βλέπουμε μειώσεις στις εισαγωγές».

Ο αναπληρωτής καθηγητής λοιμωξιολογίας και διευθυντής ΜΕΘ στο ΑΧΕΠΑ, δήλωσε πως μετά και τη χθεσινή εφημερία το νοσοκομείο γέμισε στο 100% σε ό,τι αφορά στις κλίνες ΜΕΘ. Ως το τέλος της εφημερίας, έγιναν άλλες δύο διασωληνώσεις και γέμισαν οι ΜΕΘ, ενώ έγιναν και 90 εισαγωγές ασθενών covid.

«Η εφημερία έκλεισε στα ίδια επίπεδα με τις προηγούμενες μέρες. Υπάρχει ένα πλατό, δεν έχουμε τη μείωση των προηγούμενων εβδομάδων. Αναμένουμε αυτή την εβδομάδα να μειωθούν τα κρούσματα. Το 100% στο ΑΧΕΠΑ έχει καλυφθεί. Οποιος χρειαστεί να διασωληνωθεί θα διασωληνώνεται και θα αναζητούμε κλίνες ή σε άλλα νοσοκομεία, ή σε νοσοκομεία όμορων νομών κι αν δεν βρίσκονται θα κάνουμε κι αεροδιακομιδές».

Σύμφωνα με τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας, Δημήτρη Τσαλικάκη, θα προστεθούν άλλες 6 ΜΕΘ στο ΑΧΕΠΑ κι άλλες 8 στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, ενώ καταφθάνουν συνεχώς εξειδικευμένοι νοσηλευτές ΜΕΘ για να συμβάλουν στον «πόλεμο» του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στην μάχη κατά του κορωνοϊού.

Αλλά και στην Αθήνα και τον Ευαγγελισμό η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, 31 είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται στις 44 ΜΕΘ-COVID, που σημαίνει ότι η πληρότητα βρίσκεται στο 70%.

«Ο Ευαγγελισμός νοσηλεύει 56 περιστατικά κορωνοϊού και όσα σταθεροποιούνται διακομίζονται σε νοσοκομεία covid (Παμακάριστος, Αμαλία Φλέμινγκ)» δήλωσε ο ίδιος.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...