Κορωνοϊός: Έφθασε στη ΜΕΘ χωρίς υποκείμενα προβλήματα – Η συγκλονιστική μαρτυρία 25χρονου

Μοιραστειτε το

Η είδηση της αποσωλήνωσης του 25χρονου Πέτρου έγινε προ ημερών από τον Βασίλη Κικίλια, με τον υπουργό Υγείας να αποδίδει τα εύσημα στο υγειονομικό προσωπικό του Ασκληπιείου Βούλας, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα πως «ο κορωνοϊός δεν είναι παιχνίδι και δεν κάνει διακρίσεις».

Ο 25χρονος μεταφέρθηκε το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου με αεροδιακομιδή από την Τήνο στην Αθήνα, έχοντας διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό.

Παρά το γεγονός ότι από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, δεν προέκυψε να πάσχει από κάποιο υποκείμενο νόσημα που θα μπορούσε να «πυροδοτήσει» την κατάρρευση της υγείας του, χρειάστηκε να διασωληνωθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ασκληπιείου της Βούλας.

«Εγώ πραγματικά δεν είχα κανένα νόσημα, γενικά είμαι πολύ αθλητικός, δεν αρρωσταίνω σχεδόν ποτέ, δεν κάνω χρήση φαρμάκων, γενικά η ζωή μου είναι πολύ υγιεινή και αθλητική. Κανείς δεν το περίμενε ότι θα καταλήξω κάπως έτσι», δηλώνει ο ίδιος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Το μήνυμα που θέλω να δώσω στους νέους της ηλικίας μου, καταλαβαίνω, παρακολουθώ το τι γίνεται στην ηλικία μου μέσω των social media, είναι ότι δεν προσέχουν όσο θα έπρεπε να προσέχουν», αναφέρει.

«Θέλει ιδιαίτερη προσοχή, εύχομαι σε κανέναν να μην περάσει την εμπειρία που πέρασα εγώ»

«Είσαι μόνος σου, δεν έχεις επικοινωνία με τους δικούς σου. Δεν ήξερα εάν γνωρίζουν για εμένα, εν τέλει μου είπαν οι γιατροί ότι τους ενημερώνουν καθημερινά. Δεν έχεις κινητό, δεν έχεις επικοινωνία με κανέναν άνθρωπό σου. Το μόνο που γίνεται είναι να μαθαίνουν οι δικοί σου μέσω των γιατρών την κατάστασή σου» προσθέτει.

«Το σώμα έχει πάθει ζημιά»

Μιλώντας για τα όσα καλείται να αντιμετωπίσει μετά τη νόσο Covid-19, εξηγεί ότι ακόμα και τώρα αναρρώνει, με το σώμα του να είναι πολύ καταβεβλημένο.

«Είναι κάτι πολύ δύσκολο, είναι κάτι χρονοβόρο. Καταλαβαίνετε ότι ακόμα και τώρα αναρρώνω και ακόμα και όταν βγω σε λίγες ημέρες από εδώ, θα συνεχίσω να πρέπει να είμαι πολύ προσεκτικός, να κάνω φυσικοθεραπείες. Το σώμα έχει πάθει ζημιά. Πρέπει δηλαδή για να επανέλθω να δουλέψω πάρα πολύ σκληρά», λέει χαρακτηριστικά.

«Έχουν ατονήσει πάρα πολύ οι μύες. Δηλαδή κουράζομαι να πάω από εδώ μέχρι το μπάνιο να σας το πω έτσι απλά», εξηγεί.

Μέχρι και σήμερα δεν γνωρίζει πως κόλλησε, καθώς στο άμεσο περιβάλλον του δεν υπήρχε κρούσμα κορωνοϊού .

«Δεν έχω καμία ιδέα από που κόλλησα τον ιό, αλλά με βρήκε. Είναι κάτι που μπορεί να σε βρει παντού. Μπορεί να ακουμπήσεις κάτι που είχε ακουμπήσει κάποιος που ήταν μολυσμένος με τον ιό και δεν το γνώριζε και να το πάρει ο οργανισμός σου» σημειώνει, τονίζοντας πως δεν βρίσκει λόγια να ευχαριστήσει γιατρούς και νοσηλευτές που έδωσαν μαζί του αυτό τον αγώνα.

Σημειώνεται ότι στο Ασκληπιείο Βούλας λειτουργεί κλινική για ασθενείς με Covid-19, δυναμικότητας 24 κλινών, η οποία κατασκευάστηκε μέσα στο καλοκαίρι για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες ενόψει του χειμώνα.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...