Κορυφώνεται η «μάχη» στη Βουλή για το εργασιακό νομοσχέδιο – Παρακολουθήστε LIVE τη συζήτηση

Μοιραστειτε το

Με την σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών κορυφώνεται σήμερα στη Βουλή η «μάχη» για το εργασιακό νομοσχέδιο. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία επι του συνόλου των άρθρων. Το σχετικό αίτημα έχουν καταθέσει οι βουλευτές της πλειοψηφίας προκειμένου το σύνολο των κομμάτων να λάβει καθαρή στάση για τις προωθούμενες διατάξεις.

Η χθεσινή δεύτερη ημέρα στην Ολομέλεια «χρωματίστηκε» από την έντονα φορτισμένη απάντηση του υπουργού Εργασίας Κ. Χατζηδάκη στις διαρκείς και συχνά προσωπικού χαρακτήρα επιθέσεις που δέχεται από την αντιπολίτευση και κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και από τους παράλληλους μονολόγους βουλευτών πλειοψηφίας και μειοψηφίας, το περιεχόμενο των οποίων ωστόσο κράτησε στα ύψη το κλίμα πόλωσης που έχει διαμορφωθεί με επίκεντρο το επίμαχο νομοσχέδιο.

Σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να επισημάνει ότι οι προωθούμενες ρυθμίσεις σε συνδυασμό με διατάξεις που ήδη έχει ψηφίσει η κυβέρνηση και αφορούν μείωση της φορολογίας, μείωση ασφαλιστικών εισφορών, επιδότηση θέσεων εργασίας κ.α. στηρίζουν τον κόσμο της εργασίας και τις επιχειρήσεις. Ειδική αναφορά αναμένεται να κάνει και στην εισαγωγή της ψηφιακής κάρτας εργασίας που θα λειτουργήσει ως αποτελεσματικό εργαλείο για την αντιμετώπιση της «μαύρης» εργασίας και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Από την άλλη πλευρά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει θα διευρύνει  την κριτική του κόμματός του επενδύοντας στο να παρουσιάσει τη ΝΔ ως κόμμα συντηρητικό που υπηρετεί το κεφάλαιο ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται τον κόσμο της εργασίας.

Σφοδρή κριτική στις προωθούμενες διατάξεις αναμένεται να ασκήσει και η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά επισημαίνοντας ότι ο νόμος Χατζηδάκη έρχεται να «ξηλώσει» το προστατευτικό πλαίσιο των εργαζόμενων που θεσπίστηκε από το ΠΑΣΟΚ.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα επαναλάβει ότι οι προωθούμενες διατάξεις συντάχθηκαν καθ υπόδειξη του ΣΕΒ ενώ επίθεση αναμένεται να εξαπολύσουν, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και ο γγ του ΜεΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Παρακολουθήστε LIVE την τρίτη ημέρα συζήτησης στη Βουλή:

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...