Κορονοϊός: Eπτά στους δέκα ασθενείς που χρειάζονται νοσηλεία

Μοιραστειτε το

Κορονοϊός – Όλες οι Ειδήσεις: Σε αρκετά υψηλά επίπεδα ανέρχονται τα συνολικά κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ ο συνολικός αριθμός ανέρχεται στα 22.652. Ωστόσο ανησυχία έχει προκαλέσει το γεγονός πως τουλάχιστον επτά στους δέκα ασθενείς που χρειάζονται νοσηλεία νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας. 

Η Αττική διατηρεί την αρνητική πρωτιά. Και τη Δευτέρα, στην Αττική εντοπίστηκαν σχεδόν τα μισά από το σύνολο των ημερησίων κρουσμάτων. Ψηλά βρίσκονται Κοζάνη και Ιωάννινα, ενώ ανησυχητικά είναι και τα κρούσματα της Κορινθίας.

Όπως προκύπτει από νέα δεδομένα, σύμφωνα με την εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, τουλάχιστον επτά στους δέκα ασθενείς που χρειάζονται νοσηλεία νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας, με το “Σωτηρία” και τον “Ευαγγελισμό” να αποτελούν τις ναυαρχίδες του ΕΣΥ στη μάχη έναντι του Covid- 19. Όπως προκύπτει από την ανάλυση των δεδομένων που αφορούν στην εξέλιξη της επιδημίας στη χώρα μας έως και την περασμένη Πέμπτη, το 54% των ασθενών που νοσούσαν έπειτα από μόλυνσή τους με το ιό SARS -CoV-2 λάμβαναν ιατροφαρμακευτική φροντίδα σε νοσηλευτικά ιδρύματα της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής και το 20% της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά – Αιγαίου. Το 12% των ασθενών νοσηλεύονται στην 3η και 4η Υγειονομική Περιφέρεια (δηλ. στα νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης), το 5% στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας και επιπλέον 5% των ασθενών στα νοσοκομεία της Πελοποννήσου. Αντίστοιχα και το μεγαλύτερο ποσοστό των ασθενών που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη αναπνοής εξαιτίας των σοβαρών επιπλοκών που προκαλεί ο ιός, “στριμώχνονται” στις ΜΕΘ ή ΜΑΦ της πρωτεύουσας. Αναλυτικά, το 75% των διασωληνωμένων ασθενών ή σοβαρών περιστατικών που χρειάζονται εντατική παρακολούθηση έχουν κάνει εισαγωγή σε νοσοκομείο της Αττικής, ενώ το 7% λαμβάνει εντατική φροντίδα σε Μονάδες των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων των Ιωαννίνων και της Πάτρας.

Στο μεταξύ σύμφωνα με “ΤΑ ΝΕΑ” ανησυχία προκαλεί η εκρηκτική αύξηση των διασωληνωμένων όπως και τα στοιχεία για τη θνησιμότητα. Κάθε ημέρα διασωληνώνονται περίπου οκτώ άτομα, πεθαίνουν περισσότεροι από τέσσερις άνθρωποι και καταγράφονται περίπου 294 κρούσματα, όταν τον Ιούλιο ο μέσος όρος καθημερινών κρουσμάτων ήταν μόλις 35 και τον Ιούνιο 16,5 σε μια πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα έξαρση της νόσου, που αγγίζει τον δεκαπλασιασμό σε σχέση με όσα καταγράφονταν πριν από μόλις δύο μήνες.

Το 55,7% του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων είναι άνδρες. Τα 3.315 (14,6%) κρούσματα θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 9.218 (40,7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 91 συμπολίτες μας, με τη μέση ηλικία τους να είναι τα 68 έτη. Οι 25 εξ αυτών (27,5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 91,2% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Από τις ΜΕΘ έχουν εξέλθει 240 ασθενείς.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία: «Ποτάμια» οι δρόμοι στην Αθήνα – Προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...