Κορονοϊός: 10 φορές περισσότερα τα κρούσματα στην Ουχάν από όσα ανακοινώθηκαν επίσημα

Μοιραστειτε το

Ο αριθμός των ανθρώπων που μολύνθηκαν από τον κορονοϊό στην Ουχάν της Κίνας, από όπου πιστεύεται ότι ξεκίνησε η πανδημία, φαίνεται ότι ήταν σχεδόν δέκα φορές μεγαλύτερος από αυτόν που έχει ανακοινώσει το Πεκίνο, σύμφωνα με έρευνα του Κινεζικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.

Η covid-19 εμφανίστηκε στο τέλος του 2019 στην πόλη αυτή των 11 εκατομμυρίων κατοίκων στην κεντρική Κίνα, η οποία τέθηκε σε καραντίνα επί 76 ημέρες, από τις 23 Ιανουαρίου 2020.

Σύμφωνα με τα τεστ αντισωμάτων που διενεργήθηκαν τον Απρίλιο μετά την κορύφωση της πανδημίας, το 4,43% των κατοίκων της Ουχάν βρέθηκε να έχει αντισώματα στον κορονοϊό, κάτι που σημαίνει ότι το σώμα τους αντέδρασε στην παρουσία του ιού.

Σε σχέση με τον πληθυσμό της πόλης, αυτό σημαίνει ότι περίπου 500.000 άνθρωποι είχαν μολυνθεί από την covid-19, αριθμός σχεδόν δεκαπλάσιος σε σχέση με τα 50.000 κρούσματα που έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής οι αρχές.

Η διαφορά ίσως να συνδέεται “με την υποτίμηση των κρουσμάτων εν μέσω του χάους που επικράτησε στα τέλη Ιανουαρίου και τις αρχές Φεβρουαρίου, όταν πολλοί άνθρωποι δεν υποβλήθηκαν σε τεστ ή στο ότι τα τεστ δεν ήταν αξιόπιστα”, δήλωσε η Χουάνγκ Γιανζόνγκ ειδική Δημόσιας Υγείας στο Council on Foreign Relations.

Η Ουχάν είναι μακράν η πλέον πληγείσα πόλη της Κίνας από την covid-19, τη νόσο από την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους 4.634 άνθρωποι σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, εκ των οποίων σχεδόν 4.000 στην πόλη αυτή.

Ο τελευταίος θάνατος από κορονοϊό ανακοινώθηκε στην Κίνα στα μέσα Μαΐου,μαφού ο κορονοϊός είχε εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο.

Στην ίδια έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, το ποσοστό μόλυνσης τον Απρίλιο ήταν 0,44% στην υπόλοιπη επαρχία Χουμπέι, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Ουχάν. Το αντίστοιχο ποσοστό στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ ήταν τον Σεπτέμβριο 23%.

Στην επαρχία είχε επιβληθεί καραντίνα ως τα τέλη Μαρτίου. Σε τεστ που διεξήχθησαν σε 12.000 ανθρώπους σε έξι άλλες επαρχίες και μητροπόλεις της Κίνας εντοπίστηκαν μόνο δύο κρούσματα. Συνολικά στο πλαίσιο της έρευνας εξετάστηκαν 34.000 άνθρωποι. Οι αριθμοί αυτοί επιβεβαιώνουν ότι η επιδημία covid-19 περιορίστηκε σε μεγάλο βαθμό στην Ουχάν.

Πηγή: ΑΠΕ, BBC

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης

Σεισμός μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγη...