Κορονοϊός: Τρόμαξαν και «τρέχουν» για τεστ στη Θεσσαλονίκη (pics+vids)

Μοιραστειτε το

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Ουρές από το πρωί στην Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης από πολίτες της συμπρωτεύουσας που ήθελαν να κάνουν τα rapid tests του ΕΟΔΥ.

Ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη προκάλεσε έντονη ανησυχία και κινητοποίηση. Τα 384 νέα κρούσματα της Τετάρτης (28/10), έφεραν έκτακτη επίσκεψη του προέδρου του ΕΟΔΥ στη συμπρωτεύουσα αλλά και τη διενέργεια δωρεάν rapid tests στους πολίτες από κινητά κλιμάκια.

Τα τεστ γίνονται από το πρωί της Πέμπτης (29/10) στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, με τον Παναγιώτη Αρκουμανέα να πηγαίνει στο σημείο. «Γνωρίζουμε τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων, μίλησα με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου και τα λύματα δείχνουν πως θα υπάρξει αύξηση τις επόμενες ημέρες. Θα έχουμε συναντήσεις για να δούμε τις επόμενες κινήσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ και πρόσθεσε:

«Μας ανησυχεί η Θεσσαλονίκη. Είναι μια δύσκολη κατάσταση σε όλη τη χώρα, σε όλη την Ευρώπη. Παντού λαμβάνονται μέτρα για lockdown, είναι περιοχές που είναι τέσσερις και πέντε φορές χειρότερα από εμάς. Χθες είχαμε την επιτροπή λοιμωξιολόγων, σήμερα έχουμε συναντήσεις. Θα δούμε τι θα γίνει».

Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, πάντως, φαίνεται πως έχουν τρομάξει με τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων και έσπευσαν να κάνουν το δωρεάν τεστ του ΕΟΔΥ. Παρά το γεγονός πως ήταν γνωστό ότι η διαδικασία των τεστ θα άρχιζε στις 10:00, από πολύ νωρίς το πρωί σχηματίστηκαν τεράστιες ουρές ανθρώπων που ήθελαν να ελέγξουν αν είναι θετικοί στον κορονοϊό ή όχι.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ σχολίασε πως «Οι μονάδες εδώ είναι αρκετές, θα προσπαθήσουμε να τους κάνουμε όλους», σχετικά με τον μεγάλο αριθμό πολιτών που επιθυμούσαν να περάσουν από τεστ για τον κορονοϊό.

Θυμίζουμε πως στις 12:00 ο Παναγιώτης Αρκουμανέας έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα ενώ θα ακολουθήσει και συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα. Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ μαζί με τον Περιφερειάρχη, αναμένεται να επισκεφθούν στις 13:30 το εξεταστήριο Covid του ΕΟΔΥ που λειτουργεί στο κτήριο διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Βίλα Αλλατίνι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ο Ερντογάν τον χαβά του: Υβρίζει τον Μακρόν, ενθαρρύνει τζιχαντιστές, αδιαφορεί για την Οικονομία

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...