Κορονοϊός: Το προφίλ των ασθενών που καταλήγουν σε ΜΕΘ – Ενδοοικογενειακά πολλά κρούσματα

Μοιραστειτε το

Το προφίλ των ασθενών με κορονοϊού που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ παρουσίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ενώ αποκάλυψε ότι πολλά κρούσματα είναι ενδο-οικογενειακά.

“Είναι άνθρωποι ηλικιωμένοι. Όπως βλέπουμε τις τελευταίες εβδομάδες, έχει αυξηθεί η μετατόπιση των κρουσμάτων σε ηλικίες πάνω από τα 55 έτη. Είναι άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα. Τι λέμε, λοιπόν; Λέμε να προσέχουν διπλά, όχι μόνο στις κοινωνικές τους επαφές, αλλά και μέσα στο σπίτι, γιατί διαπιστώνουμε ότι πολλά κρούσματα είναι ενδο-οικογενειακά” είπε ο κ. Πέτσας. “Μεταφέρονται, δηλαδή, από τα παιδιά τους κυρίως, όχι τόσο από τα εγγόνια τους, τα οποία έρχονται από τον εργασιακό τους χώρο. Νιώθουν πιο χαλαροί μέσα στο σπίτι, αγνοούν ή δεν είναι τόσο σε εγρήγορση για τα μέτρα προστασίας, με αποτέλεσμα να υπάρχει η επαφή με τους πιο ηλικιωμένους συμπολίτες μας ή τους ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα και έτσι αυτοί να καταλήγουν, είτε στο νοσοκομείο, είτε πολύ χειρότερα στις Μ.Ε.Θ.. Άρα, απευθύνουμε έκκληση, πολλή προσοχή και στο οικογενειακό περιβάλλον” πρόσθεσε.

Ο κ. Πέτσας ρωτήθηκε για τη δήλωση της Μίνας Γκάγκα, επικεφαλής της Πνευμονολογικής του νοσοκομείου «Σωτηρία», ότι θα φτάσουμε πολύ σύντομα σε ένα επίπεδο που δεν θα προλαβαίνουν τα νοσοκομεία να περιθάλπουν τους νοσούντες από Covid. Φυσικά και είναι μια κορυφαία επιστήμονας η κυρία Γκάγκα και έχει πολύ μεγάλη σημασία οτιδήποτε λέει. Αυτό που εμείς κάνουμε, είναι να αυξήσουμε τις υποδομές του Συστήματος Υγείας για να μπορέσει να αντεπεξέλθει σε μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων. Είχαμε πει και την προηγούμενη εβδομάδα, την Πέμπτη, ότι προωθούμε ένα πλέγμα νέων Μ.Ε.Θ., περίπου 40, μέσα στην εβδομάδα. Ήδη, οι 14 έχουν δοθεί. Είναι 4 στο «ΝΙΜΙΤΣ» και 10 -αν δεν κάνω λάθος- στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Και θα προχωρήσουν και οι υπόλοιπες, τις επόμενες ημέρες, ώστε να έχουμε και στο «Αττικόν» και στη Χαλκίδα και αλλού το πλέγμα αυτών των 40 Μ.Ε.Θ. που είπαμε. Επίσης, έρχονται άλλες 236, που έχουν να κάνουν με τις δωρεές” απάντησε ο κ. Πέτσας.

“Δίνουμε μια μάχη με τον χρόνο και προσπαθούμε τις 565 κλίνες Μ.Ε.Θ. που παραλάβαμε από την προηγούμενη Κυβέρνηση, να τις φτάσουμε στις 1.200 περίπου, που είναι ο μέσος όρος της Ε.Ε., μέσα στους επόμενους 1-2 μήνες. Ήμασταν στις 930 την προηγούμενη εβδομάδα. Με αυτές τις 14, που σας είπα, έχουμε ανέβει κι άλλο και πολύ γρήγορα θα περάσουμε τις 1.000. Κάνουμε ό,τι χρειάζεται, γι’ αυτό παίρνουμε αυξημένα μέτρα και ζητούμε από όλους να τα τηρούν” σημείωσε.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...