Κορονοϊός: Τελικά πόσες ΜΕΘ υπάρχουν στην Ελλάδα; Πόσα κρεβάτια απομένουν;

Μοιραστειτε το

Το σύστημα Υγείας βρίσκεται σε οριακό σημείο, ενώ καθημερινά τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας χειροτερεύουν και οι αριθμοί κρουσμάτων και διασηληνωμένων αυξάνονται συνεχώς.

Τα συγκεκριμένα δεδομένα επαναφέρουν συνεχώς το ερώτημα πόσο μπορεί να αντέξει το συστημα Υγείας της χώρας μας και κατά πόσο βρίσκεται ένα μόλις βήμα πριν «φρακάρει» εντελώς.

Η κατάσταση στις ΜΕΘ της χώρας είναι η ακολουθη:

Σε επίπεδο επικράτειας και σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο υφυπουργός Υγείας, υπάρχουν 997 ΜΕΘ και καλυμμένες είναι οι 696, που σημαίνει πληρότητα 69,8%. Για τον κορονοϊό είναι 331 ΜΕΘ-COVID εκ των οποίων οι 209 είναι καλυμμένες και κενές οι 122, που σημαίνει ότι η πληρότητα ξεπερνά το 63%.

Στη Θεσσαλονίκη σε σύνολο 136 ΜΕΘ, οι 92 είναι καλυμμένες, που σημαίνει ότι η πληρότητα ξεπερνά το 67%. Για ασθενείς με κορονοϊό υπάρχουν 83 ΜΕΘ-COVID, εκ των οποίων οι 63 είναι καλυμμένες και οι 20 είναι κενές, που σημαίνει ότι η πληρότητα αγγίζει το 80%.

Για την Αττική έχουμε στο σύνολο 359 ΜΕΘ στις οποίες 299 ασθενείς νοσηλεύονται, που σημαίνει ότι η πληρότητα βρίσκεται πάνω από 83%. Για τον κορονοϊό υπάρχουν 140 ΜΕΘ-COVID, εκ των οποίων οι 41 είναι κενές καθώς νοσηλεύονται 99 ασθενείς, με την πληρότητα να ξεπερνά το 70%.

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Κοντοζαμάνης αφορούν την εικόνα στα νοσοκομεία της χώρα μέχρι και χθες, Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου.

Δείτε την συνέντευξη Τύπου από το υπουργείο Υγείας:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: «Επέλαση» του κορονοϊού σε όλη την Ελλάδα – Αναπόφευκτο το lockdown

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...