Κορονοϊός: «Τελειώσαμε οικονομικά»! Η προειδοποίηση Γεωργιάδη και οι πιέσεις για εμβολιασμό

Μοιραστειτε το

Αντιδράσεις για τους ισχυρισμούς του υπουργού Ανάπτυξης, την ώρα όμως που η μετάλλαξη Δέλτα εξαπλώνεται σε όλο τον πλανήτη.

Με το βλέμμα στους επιδημιολογικούς αλλά και τους οικονομικούς δείκτες είναι η κυβέρνηση, βλέποντας την πανδημία να μην υποχωρεί και να απειλεί πλέον τα ταμειακά διαθέσιμα.

Είναι γνωστό ότι εξαιτίας της πανδημίας το κράτος χρειάστηκε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών που δοκιμάστηκαν, είτε κλείνοντας καταστήματα είτε βγαίνοντας σε αναστολή εργασίας.

Η κυβέρνηση ήλπιζε ότι μετά το lockdown του χειμώνα τα πράγματα θα βελτιωθούν και πως με τον εμβολιασμό η πανδημία θα υποχωρήσει. Ωστόσο, οι μεταλλάξεις δημιουργούν νέα δεδομένα και απειλούν ξανά τον πλανήτη με lockdown.

Στη χώρα μας, αν και ο εμβολιασμός αρχικά πήγαινε πολύ καλά, τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται ένα «φρενάρισμα», με την κυβέρνηση να καλεί εναγωνίως τους πολίτες να σπεύσουν στα εμβολιαστικά κέντρα ώστε να αποφύγουμε το τέταρτο κύμα και παράλληλα την οικονομική κατάρρευση, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Πολλοί έσπευσαν να κάνουν λόγο για εκβιαστική τακτική από τον κ. Γεωργιάδη, κατηγορώντας τον ότι βάζει «το μαχαίρι στο λαιμό» των πολιτών καθιστώντας τους υπεύθυνους για την αρνητική πορεία της οικονομίας.

«Έχει έρθει η ώρα να ωριμάσουμε. Δεν υπάρχουν άλλα λεφτά. Αν έρθει πανδημία τον χειμώνα, τελειώσαμε οικονομικά». Το μήνυμα της κυβέρνησης είναι πως δεν υπάρχουν περιθώρια για ένα νέο κλείσιμο της οικονομίας και επομένως η μόνη λύση είναι η επιτάχυνση των εμβολιασμών», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο η αποσωλήνωση της οικονομίας θα γίνει σταδιακά και προσθέτουν πως μέχρι το τέλος του χρόνου θα «ριχθούν» ακόμα 4.5 δισεκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας.

Ωστόσο είναι γεγονός πως σε αυτή τη φάση επικρατεί μια εύθραυστη ισορροπία, καθώς το τοπίο κυρίως όσον αφορά στον τουρισμό παραμένει ρευστό. Στο κυβερνητικό στρατόπεδο τηρείται στάση αναμονής αφού η πορεία του τουρισμού υπόκειται στην αβεβαιότητα των διεθνών υγειονομικών εξελίξεων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χανιά: Αγωνία για την 29χρονη Γαλλίδα που αγνοείται – Τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό της

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...