Κορονοϊός: Τέλος της εβδομάδος αρχίζει ο εμβολιασμός στις ΗΠΑ, μέσα στον Δεκέμβριο στον Καναδά

Μοιραστειτε το

ΚορονοϊόςΕμβόλιο: Την Πέμπτη ή την Παρασκευή, αμέσως μόλις λάβει την έγκριση του FDA δηλαδή, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες διανομής του εμβολίου της Pfizer και ο εμβολιασμός.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης CNBC, Boston Herarld και Bussiness Insider, το χρονοδιάγραμμα που θέτει ο επικεφαλής της Operation Warp Speed, Moncef Slaoui, με την έγκριση του εμβολίου στις 10 ή στις 11 Δεκεμβρίου, θα χρειαστούν τουλάχιστον 24 ώρες προκειμένου τα εμβόλια να διανεμηθούν στα σημεία που έχουν οριστεί από τις πολιτείες, μέσω του στρατού και πιθανότατα σε 36 ώρες από την έγκριση, ενδέχεται να ξεκινήσουν οι πρώτοι εμβολιασμοί.

«Η πρώτη αποστολή εμβολίων θα πραγματοποιηθεί την επόμενη ημέρα μετά την έγκριση του εμβολίου. Έτσι το σχεδιάσαμε. Εάν το εμβόλιο εγκριθεί στις 10 ή στις 11, το λεπτό που έχει εγκριθεί, οι αποστολές θα ξεκινήσουν. Θα χρειαστούν περίπου 24 ώρες για να φτάσουν στους διάφορους ιστότοπους ανοσοποίησης που μας έχουν πει οι αρμόδιοι στις πολιτείες να τους στείλουμε εμβόλια. Και μέσα, θα έλεγα, 36 ώρες από την έγκριση, ενδεχομένως θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η πρώτη ανοσοποίηση», αναφέρει σε δηλώσεις του στην Boston Herald ο επίκεφαλής της Operation Warp Speed.

Το εμβόλιο της Pfizer αναμένεται να λάβει ομοσπονδιακή έγκριση την Πέμπτη ή την Παρασκευή και θα ακολουθήσει το εμβόλιο της Moderna. Τόσο το πρώτο, όσο και το δεύτερο, φέρονται να αποδίδουν πάνω από 90% αποτελεσματικότητα.

Ο εμβολιασμός των Καναδών ενδέχεται να ξεκινήσει από την επόμενη εβδομάδα

Οι πρώτες δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech θα φθάσουν στον Καναδά τον Δεκέμβριο και ο εμβολιασμός των Καναδών ενδέχεται να ξεκινήσει από την επόμενη εβδομάδα, εφόσον η ρυθμιστική αρχή υγείας του Καναδά (Health Canada) δώσει το πράσινο φως, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό.

Το αμερικανο-γερμανικό δίδυμο Pfizer/BioNTech «θα παραδώσει» στον Καναδά έως τα τέλη του μήνα έως 249.000 δόσεις αυτού του υποψηφίου εμβολίου κατά της Covid-19, επισήμανε ο Τριντό κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

«Οι πρώτες παραδόσεις ενδέχεται να γίνουν την επόμενη εβδομάδα», μετά την έγκριση από τη Health Canada, που αναμένεται εντός των επόμενων ημερών, τόνισε.

Οι πρώτοι εμβολιασμοί αναμένεται να γίνουν «μία ή δύο ημέρες μετά» την άφιξη των δόσεων, διευκρίνισε ο στρατηγός Ντάνι Φόρτιν, που είναι επιφορτισμένος με τον συντονισμό της επιχείρησης διανομής των εμβολίων σε 14 κέντρα της χώρας.

«Οι πρώτοι Καναδοί θα εμβολιαστούν από την επόμενη εβδομάδα εφόσον έχουμε την έγκριση από τη Health Canada αυτήν την εβδομάδα», είπε ο Τζάστιν Τριντό.

Οι ηλικιωμένοι σε κέντρα φροντίδας, όπως και το προσωπικό τους, θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα.

Ο Καναδάς, με πληθυσμό 38 εκατομμυρίων κατοίκων, αναμένεται να παραλάβει επιπλέον «εκατομμύρια δόσεις» του εμβολίου στις αρχές του 2021, συμπλήρωσε ο Καναδός πρωθυπουργός.

Ο Καναδάς μετρά σχεδόν 419.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού και περισσότερους από 12.700 θανάτου

Πηγή
Author: editor01

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...