Κορονοϊός: Σύσκεψη Μητσοτάκη με λοιμωξιολόγους τώρα στο Μέγαρο Μαξίμου

Μοιραστειτε το

Η σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους επιστήμονες της υγείας εντάσσεται στην εβδομαδιαία ενημέρωσή του για την πορεία του κορονοϊού

Για τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία ενημερώνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τους επιστήμονες. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκεται και η Αττική που την τελευταία εβδομάδα «φλέγεται» από τα νέα κρούσματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ η Αττική χθες ξεπέρασε τα 500 νέα κρούσματα.

Μέχρι στιγμής ένα άμεσο lockdown στην Αττική δεν φαίνεται να είναι ορατό. Τουλάχιστον όχι μέχρι το χρονικό ορίζοντα που έχουν θέσει οι λοιμωξιολόγοι, ώστε να αρχίσουν να αποδίδουν τα νέα μέτρα βρίσκονται ήδη σε ισχύ. Παράλληλα, μεγάλο είναι το θέμα που έχει προκύψει και με τις αντοχές του εθνικού συστήματος υγείας και για την πληρότητα των ΜΕΘ.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αν και η σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους επιστήμονες της υγείας εντάσσεται στην εβδομαδιαία ενημέρωσή του για την πορεία του κορονοϊού, προφανώς και είναι κρίσιμη αφού ως γνωστόν η Αττική βρίσκεται ένα βήμα πριν από το lockdown παρά το γεγονός ότι κανείς δεν θέλει κάτι τέτοιο.

Αυτό που εξετάζεται έντονα είναι ο περιορισμός και η απαγόρευση των μετακινήσεων από περιφέρεια σε περιφέρεια κάτι που όπως εκτιμάται θα βοηθούσε πολύ στον περιορισμό της έξαρσης.

Όπως και να έχει οι τακτικές συσκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους λοιμωξιολόγους γίνονται κάθε Τετάρτη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός δεν είναι σε καθημερινή επαφή με επιστήμονες και γιατρούς προκειμένου να έχει ξεκάθαρη εικόνα για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη σύσκεψη εξετάστηκε και το ζήτημα της αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων σε περίπτωση εφαρμογής lockdown παρά το γεγονός ότι αρκετοί επιστήμονες εκτιμούν ότι η κατάσταση στα σχολεία και ειδικά στα δημοτικά είναι ελεγχόμενη. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για Γυμνάσια και Λύκεια, όπου εκεί μπορεί να εφαρμοστούν άλλα περιοριστικά μέτρα.

Όχι σε άμεσο lockdown στην Αττική

Για το αν η Αττική βρίσκεται κοντά στην επιβολή ενός άμεσου lockdown, ο Στέλιος Πέτσας απάντησε πως δεν υφίσταται τέτοιο θέμα, τουλάχιστον όχι άμεσα.

«Αυτό που πρέπει να δούμε είναι πώς θα αποδώσουν τα μέτρα. Οι πολίτες να τηρούν τα μέτρα για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Εάν χρειαστεί ένα από τα μέτρα που θα πάρουμε να είναι η απαγόρευση διαπεριφερειακών μετακινήσεων, δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε, αν οι ειδικοί μας το εισηγηθούν» είπε χαρακτηριστικά.

«Τα μέτρα που έχουμε πάρει και από την προηγούμενη βδομάδα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και τα μέτρα του τοπικού lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες παίρνονται ακριβώς για να μπορέσουμε τον Νοέμβριο να τιθασεύουμε το δεύτερο μεγάλο κύμα του κορονοϊού ώστε να είναι πιο αισιόδοξος ο Δεκέμβριος δεδομένου ότι θέλουμε να κινηθεί και η αγορά προκειμένου να μην έχουμε μία καθίζηση οικονομική» είπε μεταξύ άλλων για να καταλήξει: «Αυτή είναι η μάχη που θα δώσουμε την επόμενη εβδομάδα».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές ΗΠΑ 2020 αποτελέσματα: Δείτε LIVE ποιος προηγείται σε κάθε πολιτεία

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...