Κορονοϊός: Συγκλονίζει 40χρονος ασθενής – «Έφτασα κοντά στον θάνατο»

Μοιραστειτε το

ΚορονοϊόςΤα προβλήματα που αντιμετωπίζει μετά σπό 58 ημέρες στη ΜΕΘ

Συγκλονίζει η μαρτυρία του Δημήτρη, ενός άνδρα που νόσησε με κορoνοϊό. Αν και μόλις 40 ετών έμεινε 58 μέρες στην εντατική, πέντε μήνες στο Νοσοκομείο και 1,5 μήνα σε κέντρο αποκατάστασης πέρασε.

Ο ίδιος μίλησε αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, λέγοντας «έφτασα κοντά στον θάνατο, το ένιωσα, με εγκατέλειπαν οι δυνάμεις μου».

Ο Δημήτρης ήταν υγιέστατος όταν εισήχθη στο νοσοκομείο «Σωτηρία» στις 17 Μαρτίου. Κατάφερε να πάρει εξιτήριο στις 20 Ιουλίου, όμως το μαρτύριό του συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, καθώς ο κορoνοϊός έχει αφήσει το στίγμα του πάνω του.

Η μαρτυρία του για τη νοσηλεία του στη ΜΕΘ επί 58 ημέρες συγκλονίζει: «Είσαι σε καταστολή. Ζεις μέσα σε αυτό το πράγμα και σε κάποια φάση εκεί άρχισαν να ασπρίζουν όλα… Συνειδητοποιείς ότι πεθαίνεις εκείνη την ώρα αλλά είσαι ήρεμος. Αυτό είναι αν φτάσεις στο όριο και εγώ έφτασα», είπε.

«Ο διπλανός μου έσβησε»

Ανατριχίλα προκαλούν τα λόγια του Δημήτρη τη στιγμή που περιγράφει την κατάσταση της υγείας του, ενώ ο ασθενής που βρισκόταν δίπλα του στον θάλαμο δεν κατάφερε.

«Δεν έχεις επιλογή, παλεύεις. Είναι πόλεμος. Aν πας εντατική οι πιθανότητες μετα δεν είναι υπέρ σου. Δυστυχώς είμαστε λιγότεροι όσοι έχουμε βγει. Εγω έβλεπα εφιάλτες, ότι με σκοτώνουν, ότι πεθαίνω. Δε ξέρεις αν θα βγεις από εκεί ποτέ, φλερτάρεις με τον θάνατο. Η πρώτη νύχτα είναι πολύ δύσκολη και μάλιστα εγώ έβγαλα και τη μάσκα, σηκώθηκα και πάνω και κατάλαβαν ότι δεν μπορώ να αναπνεύσω χωρίς μάσκα και την ξαναέβαλα κατευθείαν», είπε.

Η περιπέτεια μετά το εξιτήριο

Ο 40χρονος Δημήτρης κατάφερε να νικήσει τον κορoνοϊό και να βγει νικητής από τη ΜΕΘ. Όμως τα προβλήματα που του άφησε η πανδημία τα έχει μπροστά του μέχρι και σήμερα.

Όπως είπε στους πνεύμονες τού έχει αφήσει κάτι, αλλά σύμφωνα με τους γιατρούς θα επανέλθει κατά 90%. Επίσης, αντιμετωπίζει προβλήματα στην κίνηση των κάτω άκρων, όπως είπε: «Κουτσαίνω λίγο, είναι μουδιασμένα ακόμα τα πόδια μου. Αν είσαι στο οξυγόνο τόσο καιρό μετα έχεις μυϊκή ατροφία. Το ένα χέρι δε μπορούσα να το σηκώσω καλά και με το άλλο δε μπορούσα να ανοίξω το μπουκαλάκι του νερού. Έχω χάσει 30 – 35 κιλά με την όλη ιστορία».

Εκτός από τον ίδιο, νόσησαν ακόμα και η σύζυγός του, η μητέρα του και ο τετράχρονος γιος του.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Μίνι “lockdown” στην Καστοριά – Στο «πορτοκαλί» Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Σέρρες, Βοιωτία

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...