Κορονοϊός: Στις 15:00 ανακοινώνει τα νέα μέτρα ο Πρωθυπουργός – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Στις 15.00, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί, με τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες για το δεύτερο κύμα της πανδημίας και τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, στις 18:00, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα παρουσιάσει τα μέτρα οικονομικής στήριξης που ενεργοποιεί η κυβέρνηση, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς θα εξειδικεύσει τα μέτρα που θα εφαρμοστούν και ο επίκουρος καθηγητής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης θα αναλύσει τα υγειονομικά δεδομένα.

«Πρέπει όπως και στην πρώτη φάση όπου πήραμε μέτρα νωρίς, να λάβουμε ξανά και πιο έγκαιρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες αυστηρότερα μέτρα ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα, να σώσουμε ανθρώπινες ζωές και να μειώσουμε την πίεση η οποία ασκείται στο σύστημα υγείας. Θα ανακοινώσω ένα νέο σχέδιο δράσης διάρκειας ενός μήνα», σημείωσε ο πρωθυπουργός κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Τα μέτρα που εισηγούνται οι επιστήμονες

Εν τω μεταξύ, οι επιστήμονες της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, οι οποίοι συνεδρίασαν χθες το απόγευμα, κατέληξαν σε πέντε μέτρα.

Τα μέτρα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι

— Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους σε ολόκληρη τη χώρα
— Κλείσιμο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστίαση και διασκέδαση) στις 9 ή τις 10 το βράδυ για τις “πορτοκαλί” περιοχές
— Απαγόρευση κυκλοφορίας μισή ώρα αργότερα από το κλείσιμο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος προκειμένου οι θαμώνες και οι εργαζόμενοι να έχουν περιθώριο να επιστρέψουν στο σπίτι τους (πορτοκαλί περιοχές)
— Αναστολή των ερασιτεχνικών ομαδικών αθλητικών εκδηλώσεων
— Περιορισμός των μετακινήσεων και της κυκλοφορίας μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων και στις “πορτοκαλί” περιοχές.

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα