Κορονοϊός στην Αττική: Πότε τα λύματα θα «δείξουν» ολικό lockdown

Μοιραστειτε το

Κορονοϊός: Αυξημένο ιικό φορτίο στα της Αττικής εντοπίστηκε την Κυριακή σύμφωνα με τον κ. Νίκο Θωμαϊδη, Καθηγητή Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, με τα ενεργά κρούσματα στο Λεκανοπέδιο να υπολογίζονται σε 55.000.

Ο. Θωμαϊδης μιλώντας σε εκπομπή του Mega ανέφερε ότι το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζει ανησυχητική αύξηση. Όπως ανέφερε, η μεταβολή στις μετρήσεις από μέρα σε ημέρα και κυρίως από εβδομάδα σε εβδομάδα είναι τα στοιχεία που λαμβάνονται πιο πολύ υπόψιν για την εξαγωγή συμπερασμάτων. «Από τις 20 Οκτώβρη έχουμε μια συνεχή αύξηση. Είδαμε μια αύξηση την Κυριακή, τώρα περιμένουμε τα αποτελέσματα της σημερινής ανάλυσης. Αν δούμε και σήμερα αύξηση αυτό θα αποτυπωθεί τις επόμενες ημέρες σε αύξηση κρουσμάτων στην Αττική», είπε χαρακτηριστικά.

Ο καθηγητής έκανε λόγο για αύξηση της τάξης 20-25% σε σχέση με το προηγούμενο τριήμερο. «Αυτό που αναμένουμε είναι αυτή η πορεία να μην αναστραφεί άμεσα, γιατί η ανάπτυξη των φορέων και η απόθεση ιικού φορτίου στα λύματα, προηγείται των τεστ του ΕΟΔΥ», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Θωμαϊδη, τα ενεργά κορύσματα στην Αττική αυτή τη στιγμή υπολογίζονται σε περίπου 55.000 με ένα εύρος 50-60.000,

«Είναι ένα νούμερο φυσιολογικό με βάση την συμπεριφορά μας, είναι ένα νούμερο κοντά στην πραγματικότητα», ανέφερε ξεκαθαρίζοντας πως «Το νούμερο του επιπολασμού δεν είναι αυτό που θα οδηγήσει το Λεκανοπέδιο σε lockdown. Το νούμερο των διασωληνωμένων είναι αυτό που θα σημάνει συναγερμό».

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί αναλυτικά όσα είπε ο Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαϊδης:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Τι σημαίνει η ενδεχόμενη νίκη του Τραμπ για την Ελλάδα

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...