Κορονοϊός – Πρόβλεψη σοκ για την Ελλάδα: «Θα δούμε νούμερα που δεν διανοούμαστε»

Μοιραστειτε το

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA μίλησε ο κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, αναφορικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοϊού.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που παρατηρείται στις πλατιές της Αττικής, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι «οπουδήποτε βλέπουμε εικόνα συνωστισμού, έχουμε κίνδυνο μετάδοσης του ιού. Θα πρέπει όλοι να αποφεύγουν τον συνωστισμό, και όταν αυτό δεν γίνεται, η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη».

Σχολιάζοντας την εκτίμηση ότι μπορεί να φτάσουμε ακόμη και τα 1.000 κρούσματα ημερησίως αν δεν αντιστραφεί η κατάσταση, ο ίδιος είπε ότι «η εκτίμηση αυτή είναι από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Η πραγματικότητα είναι ότι αν δεν αντιδράσουμε και αφήσουμε ανεξέλεγκτο τον ιό, θα δούμε νούμερα που δεν τα διανοούμαστε καν. Αλλά λαμβάνονται μέτρα και εφόσον λαμβάνονται έγκαιρα και τηρούνται πιστά, θα δούμε τα νούμερα να αποκλιμακώνονται».

«Νομίζω ότι δεν θα πρέπει να περιμένουμε μια γρήγορη αποκλιμάκωση. Θα πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια της τήρησης των μέτρων, για να δούμε και τα καλά αποτελέσματα», πρόσθεσε.

Μιλώντας για το γιατί δεν έχει εφαρμοστεί η καθολική, υποχρεωτική χρήση μάσκας, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι «δεν έχουμε φτάσει στο κόκκινο, είμαστε στο πορτοκαλί. Μάσκα παντού σημαίνει μια υπερβολή, ότι κάποιος που θα πάει μόνος του το κατοικίδιό του βόλτα πρέπει να φοράει μάσκα. Δεν υπάρχει λόγος για αυτό. Αν όμως κινείται σε έναν πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο, τότε υπάρχει λόγος».

Τέλος, μιλώντας αναφορικά με τον εμβολιασμό για τη γρίπη, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι «θα πρέπει να εμβολιαστούν πρώτα οι ευπαθείς ομάδες και οι υγειονομικοί. Στη συνέχεια οι υπόλοιποι. Χρειάζεται ψυχραιμία. Έχουμε περισσότερα εμβόλια από ό,τι πέρυσι».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» Κικίλια: Αυτό είναι το νέο μέτρο που εξετάζεται

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...