Κορονοϊός: Ο Πέτσας ξεκαθαρίζει για lockdown στην Αττική

Μοιραστειτε το

Κορονοϊός: Τις εξελίξεις αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ερωτηθείς για την πιθανότητα ενός νέου lockdown στην Αττική, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο», ωστόσο επισήμανε πως «όπως είπε και ο Πρωθυπουργός, προσερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σήμερα, είμαστε έτοιμοι κάθε φορά να ακολουθούμε τις συμβουλές των ειδικών και να επιβάλουμε εάν χρειάζεται τοπικά lockdown, εκεί που τα στατιστικά στοιχεία, σύμφωνα με όλα τα δεδομένα που παίρνουμε και τις οδηγίες που παίρνουμε και από την Ευρώπη, συνιστούν να έχουμε τέτοιου είδους μέτρα».

Ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μία καλή θέση σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και πρόσθεσε πως «για να το διατηρήσουμε αυτό θα πρέπει σε τοπικό επίπεδο να περιχαρακώνουμε τα κρούσματα, όπως για παράδειγμα στην Κοζάνη και σε γενικό επίπεδο, σε όλη την Επικράτεια, να εφαρμόζουμε τα ήδη πολλά μέτρα που έχουμε πάρει».

Είπε στη συνέχεια, σχετικά με τα μέτρα που ελήφθησαν στο Παρίσι, ότι «είναι ένα χαρακτηριστικό καμπανάκι για όλους μας» για να συμπληρώσει πως «καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να περιφρουρήσουμε αυτό που έχουμε στην Ελλάδα».

Πέτσας για Τουρκία: Η υπομονή εξαντλήθηκε γιατί η Ευρώπη εξαπατήθηκε

«Νομίζω ότι μπορούμε να βάλουμε έναν τίτλο στο κλίμα που υπάρχει σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής. Αυτός ο τίτλος είναι “Η υπομονή εξαντλήθηκε γιατί η Ευρώπη εξαπατήθηκε”» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας.

«Αυτό φαίνεται ακόμα από τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών και του Γάλλου ομόλογό του, οι οποίοι φαίνεται να βάζουν ένα χρονικό ορίζοντα στην Τουρκία για να αλλάξει συμπεριφορά” ανέφερε ο κ. Πέτσας.

«Η υπομονή εξαντλήθηκε. Η Ευρώπη κινείται με τα ταχύτερο βηματισμό και περιμένουμε η Σύνοδος Κορυφής να πάει ένα βήμα παρακάτω, με καταδίκη των τουρκικών προκλήσεων άλλα και με πλαίσιο κυρώσεων, με το οποίο θα βρεθεί αντιμέτωπη η Τουρκία αν συνεχίσει τη συμπεριφορά των τελευταίων εβδομάδων», υπογράμμισε ο κ. Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε, δε, ότι η Τουρκία έχει δύο επιλογές: ή να πάρει την οικονομική ενίσχυση και να συμμορφωθεί ή να υποστεί κυρώσεις.

Σχολιάζοντας την πρόταση Τσίπρα για επέκταση στα 12 μίλια σημείωσε ότι το πλέγμα είναι πιο σύνθετο: κυριαρχία και κυριαρχικά δικαιώματα. Όπως εξήγησε «κυριαρχία στα 6 ναυτικά μίλια με μελλοντική επέκταση στα 12 και κυριαρχικά δικαιώματα, δηλ. την υφαλοκρηπίδα, που είναι το μοναδικό προς συζήτηση θέμα με την Τουρκία». «Κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να προασπίσουμε την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός – Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Σφοδρή κακοκαιρία θα σαρώσει τη χώρα από το βράδυ

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...