Κορονοϊός: Ο ιός “δεν έχει κουραστεί”, προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Μοιραστειτε το

Οι πολίτες ενδέχεται να έχουν κουραστεί από τον κορονοϊό, αλλά θα πρέπει να παραμείνουν σε εγρήγορση, τόνισε σήμερα ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμρπεγέσους, ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

“Μπορεί εμείς να έχουμε κουραστεί από την covid-19, αλλά αυτή δεν έχει κουραστεί με εμάς. Οι ευρωπαϊκές χώρες δυσκολεύονται, αλλά ο ιός δεν έχει αλλάξει σημαντικά ούτε οι τρόποι περιορισμού του”, πρόσθεσε ο Τέντρος μιλώντας στο Φόρουμ για την Ειρήνη στο Παρίσι.

Έντεκα μήνες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας COVID-19 – που έχει κοστίσει τη ζωή σε περισσότερους από 1,2 εκατομμύριο ανθρώπους, έχει προκαλέσει προβλήματα στις οικονομίες των χωρών παγκοσμίως και έχει ανατρέψει τις ζωές όλων – ο Τέντρος υπογράμμισε ότι το να βασιζόμαστε σε υποσχόμενα, αλλά όχι ακόμη με επιβεβαιωμένη αποτελεσματικότητα εμβόλια είναι ένα επικίνδυνο στοίχημα.

Η πρόσφατη άνοδος των κρουσμάτων του κορωνοϊού έχει οδηγήσει πολλές χώρες στο να επαναφέρουν περιοριστικά μέτρα, ακόμη και lockdown, σε μια προσπάθεια να ανασχέσουν την εξάπλωση της πανδημίας και να προστατεύσουν τα συστήματα υγείας τους.

Τη Δευτέρα η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο που αναπτύσσει έδειξε να είναι 90% αποτελεσματικό έναντι της COVID-19, βάσει των αρχικών αποτελεσμάτων των κλινικών δοκιμών τρίτης φάσης που διεξάγει.

«Χρειαζόμαστε άμεσα ένα εμβόλιο, όμως δεν μπορούμε να περιμένουμε το εμβόλιο και να βασίζουμε όλες μας τις ελπίδες εκεί», προειδοποίησε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, επαναλαμβάνοντας την έκκλησή του οποιοδήποτε εμβόλιο κατά του κορωνοϊού τελικά παρασκευαστεί, να μοιραστεί δίκαια, και κυρίως ανάμεσα στις φτωχές χώρες.

Πηγή
Author: editor03

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...