Κορονοϊός: Οι τρεις κρίσιμες συσκέψεις για το lockdown – Σχεδιασμός με το βλέμμα έως το τέλος του χειμώνα

Μοιραστειτε το

Αντίστροφα αρχίζει να μετρά ο χρόνος για αποφάσεις σχετικά με το lockdown και στο Μαξίμου έχει προγραμματισθεί μπαράζ κλειστών συζητήσεων έως το τέλος της εβδομάδας. Ως οι πρώτες τρεις πιο καθοριστικές συσκέψεις ακόμη και από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού αντιμετωπίζονται από το πρωθυπουργικό επιτελείο αυτές που θα γίνουν σήμερα και αύριο τόσο υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και από την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων. Είναι αυτές που θα οδηγήσουν στις πρώτες πολιτικές αποφάσεις του Σαββατοκύριακου, εν αναμονή ανακοινώσεων στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, το Σάββατο θα προηγηθεί κυβερνητική “αυτοψία” στη Θεσσαλονίκη με μετάβαση – εξπρές και του Πρωθυπουργού στην πόλη που προβληματίζει περισσότερο κυβέρνηση και επιστήμονες. Ήδη “άδειασε” το πρόγραμμά του για σήμερα και την Παρασκευή και επικεντρώνεται σε διευρυμένες συζητήσεις του με στενούς συνεργάτες του και κυβερνητικά στελέχη, καθώς και στην αντίστοιχη σύσκεψη των ειδικών που πιθανώς να προγραμματιστεί για σήμερα. Εκτεταμένη κουβέντα για την επισκόπηση των τελευταίων επιδημιολογικών δεδομένων έγινε και το πρωί της Τετάρτης στην τηλεδιάσκεψη – Covid υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, της Πολιτικής Προστασίας και του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Ωστόσο προσδοκία είναι να “αποκρυσταλλωθεί” καλύτερα το τοπίο έως την Παρασκευή ή έως το τέλος της εβδομάδας για τη σταθεροποίηση και την προοπτική πτώσης των επιδημιολογικών δεικτών που γίνονται με πολύ αργό ρυθμό, όπως λένε ενημερωμένες πηγές, σύμφωνα με “ΤΑ ΝΕΑ”.

Το βλέμμα του Μαξίμου είναι στραμμένο ταυτόχρονα στον Δεκέμβριο και στη συνέχεια του χειμώνα. Στο φόντο υπάρχουν και οι αυστηρές προειδοποιήσεις του ECDC για τις συνέπειες της πρόωρης άρσης του lockdown με αναμενόμενη αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομείο ακόμη και την παραμονή των Χριστουγέννων εφόσον φύγουν περιοριστικά μέτρα από τις 7 Δεκεμβρίου. Το Μαξίμου δεν επιθυμεί ένα νέο lockdown μετά τις γιορτές, με ειλημμένη την απόφαση για σκληρές απαγορεύσεις (στις μετακινήσεις, τις συναθροίσεις κ.α.) όλον τον ερχόμενο μήνα ή και τον Ιανουάριο. Πάντως είναι σαφής η βούληση της κυβέρνησης να ανοίξει το συντομότερο τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς με ημερομηνία – στόχο την 7η Δεκεμβρίου και μερικές ημέρες μετά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Άλλη μια δύσκολη εξίσωση αποτελεί η εστίαση για το πώς θα ανοίξει παραμονές των γιορτών αλλά και για το εάν θα πρέπει να απελευθερωθεί στο δεύτερο 15ήμερο του Δεκεμβρίου.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...