Κορονοϊός – Νεκρή 61χρονη γυναίκα στο «Αλεξάνδρα»

Μοιραστειτε το

Κορονοϊός: Την τελευταία της πνοή άφησε μια γυναίκα 61 ετών, εξαιτίας του κορονοϊού.

Η 61χρονη γυναίκα κατέληξε σήμερα το πρωί, της Παρασκευής, η οποία μεταφέρθηκε εσπευσμένα λόγω ανακοπής στο Γενικό Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα».

Το πρωί της Παρασκευής υποβλήθηκε σε τεστ για κορωνοϊό, το οποίο βγήκε θετικό. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, η 61χρονη δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Μετά το θάνατο της 61χρονης, οι νεκροί από κορονοϊό στη χώρα ανέρχονται στους 396.

Νωρίτερα η Ελλάδα κατέγραψε ακόμα ένα θάνατο, πιο συγκεκριμένα πρόκειται για έναν 79χρονο που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ ο άνδρας είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε πως νοσεί από κορονοϊό. Εισήχθη σε ΜΕΘ αλλά δεν τα κατάφερε και έχασε την ζωή του.

Ζήτησαν υπογραφές ότι δεν φέρουν ευθύνη για κρούσματα

Σε εκπομπή του Mega μίλησε και η κόρη μίας εκ των τροφίμων του γηροκομείου στον Άγιο Παντελεήμονα η οποία προχώρησε σε μία σοβαρή καταγγελία.

Όπως εξήγησε, η μητέρα της δεν βρίσκεται μεταξύ των όσων έχουν κολλήσει τον ιό, ενώ ουδέποτε ενημερώθηκε για το τι έχει συμβεί.

«Η μητέρα μου ζει στο γηροκομείο. Είναι αρνητική από το τεστ που έγινε. Κάθε μέρα επικοινωνούσα με την προϊσταμένη, κάθε μεσημέρι, να ρωτήσω για την μητέρα μου. Πήρα και εχθές. Ρώτησα αν είναι όλα καλά και μου είπαν ότι όλα ήταν καλά. Το βράδυ δεν είχαμε ειδήσεις. Το πρωί δεν είχα ρεύμα, δεν είχα μάθει τίποτα. Σήμερα στις 12 και μισή επικοινώνησε η κόρη μου με το γηροκομείο για άλλο θέμα, και έτσι ενημερωθήκαμε», εξήγησε η γυναίκα.

«Το Σάββατο μας έστειλαν χαρτί να υπογράψουμε, ότι σε περίπτωση κορονοϊού και αν προκύψει κρούσμα, δεν φέρει το γηροκομείο καμία ευθύνη. Μας είπαν ότι είναι συνέχεια της σύμβασης που έχουμε υπογράψει, και ότι τους το σύστησε να το κάνουν ο ΕΟΔΥ. Μου είπαν ακόμα ότι ο νοσηλευτής που βρέθηκε θετικός δούλευε βράδυ, και δούλευε με 4 μάσκες και 3 γάντια», κατήγγειλε η ίδια.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελία έχει διατάξει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να φανεί αν υπάρχουν ευθύνες από την πλευρά της διοίκησης του γηροκομείου.

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τα κρούσματα στο γηροκομείο

Τυχόν κακουργηματική παραβίαση των μέτρων πρόληψης για τη διάδοση του κορονοϊού στο γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα εξετάζεται στο πλαίσιο της κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, που διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Πιο συγκεκριμένα, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τα δεκάδες κρούσματα κορονοϊού στο γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα.

Στο πλαίσιο της νέας έρευνας θα διερευνηθεί αν υπήρξε από την πλευρά των υπευθύνων του οίκου ευγηρίας κακουργηματική παραβίαση των μέτρων πρόληψης για τη διάδοση του ιού, βάσει του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα, στον οποίο ορίζεται ότι:

«Όποιος από πρόθεση παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει η αρμόδια αρχή τιμωρείται:

  • με φυλάκιση και χρηματική ποινή, αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων,
  • με κάθειρξη έως 10 χρόνια, αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί η ασθένεια σε άνθρωπο,
  • με κάθειρξη έως 10 χρόνια, εάν υπάρξει θάνατος ανθρώπου,
  • με ισόβια, αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr – Κλειστά περίπτερα: «Τελειώσαμε όλοι! Αυτή ήταν η χαριστική βολή»

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...