Κορονοϊός: Νεκρή διοικητική υπάλληλος στο νοσοκομείο Καβάλας

Μοιραστειτε το

Ακόμη ένας εργαζόμενος του ΕΣΥ έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό. Πρόκειται για 51χρονη, μητέρα δύο παιδιών, που ήταν διοικητική υπάλληλος στο νοσοκομείο Καβάλας και συγκεκριμένα προϊσταμένη του τμήματος προσωπικού. Νοσηλευόταν στην κλινική COVID του νοσοκομείου, ενώ στις 18 Νοεμβρίου εισήχθη στη ΜΕΘ, όπου και τελικά κατέληξε.

“Συλλυπητήρια στην οικογένειά της και τους συναδέλφους. Χάνουν τα λόγια το νόημα τους πια να μιλάμε συνεχώς για μέτρα ατομικής προστασίας, για τήρηση των δεσμεύσεων. Η κυβέρνηση θα πρέπει τώρα να προωθήσει νομοθετική διάταξη να θεωρείται εργατικό ατύχημα ο θάνατος των συναδέλφων. Να θεωρούνται θύματα πολέμου. Για να μπορούν να αποζημιωθούν οι οικογένειες και να λάβουν σύνταξη” αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ο αριθμός των εργαζομένων στα νοσοκομεία που έφυγαν από τη ζωή λόγω επιπλοκών του κορονοϊού έχει ανέλθει στους 11.

“Δεν προλαβαίνουμε πιά να μετράμε νεκρούς συναδέλφους. Νέοι άνθρωποι της πρώτης γραμμής. Μην ψάχνετε υποκείμενα νοσήματα. Είναι ιεροσυλία στη μνήμη τους. Εφόσον όλοι οι νεκροί συνάδελφοι εργάζονταν και δεν είχαν άδεια ειδικού σκοπού σημαίνει ότι δεν εντάσσονται στις ευπαθείς ομάδες” σημειώνει ο κ. Γιαννάκος.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

EnvolveXL: στήριξη 100 ελληνικών startups τα επόμενα 5 χρόνια

Ένας μήνας έμεινε για την υποβολή αιτήσεων στο νέο...

Η συγκινητική ιστορία σκύλου που εγκαταλείφθηκε σε καταφύγιο έπειτα από 16 χρόνια

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η συγκινητική ιστορία της...