Κορονοϊός – Ματίνα Παγώνη: Τι είπε για την τρίτη δόση; – Λάθος η πενθήμερη καραντίνα

Μοιραστειτε το

«Το Παίδων Πεντέλης είναι ένα κόσμημα, ένα φοβερό νοσοκομείο», ανέφερε η Ματίνα Παγώνη

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο MEGA και στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» αναφέρθηκε στην 24ωρη απεργία που είχαν την Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, οι οποίοι αντιδρούν στην δημιουργία mega εμβολιαστικού κέντρου γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα εφημερεύει δύο φορές την εβδομάδα και ανά δεύτερη Κυριακή θα κάνει γενικές εφημερίες.

Σύμφωνα με την κ. Παγώνη, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου αντιδρούν γιατί δεν είναι δυνατόν να σταματήσει να δουλεύει το «Παίδων Πεντέλης» και να σταματάνε τα χειρουργεία μικρών παιδιών.

«Το Παίδων Πεντέλης είναι ένα κόσμημα, ένα φοβερό νοσοκομείο. Καλύπτει τα Βόρεια Προάστια, τη Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια και κόσμο από τα νησιά. Γίνεται μεγάλη δουλειά για τα παιδιά στο νοσοκομείο και μειώνει το φορτίο στα νοσοκομεία «Αγλαΐα Κυριακού» και «Αγία Σοφία».

Από χθες Παρασκευή το νοσοκομείο εφημερεύει κανονικά και όλα δείχνουν πως ομαλοποιήθηκε η κατάσταση, με την Ματίνα Παγώνη να σχολιάζει στο MEGA πως «η απεργία είναι δικαίωμα των εργαζομένων».

Επιθετική η Όμικρον στους μη εμβολιασμένους

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, στα νοσοκομεία επικρατούν 50% η Δέλτα και 50% η Όμικρον.

«Στις ΜΕΘ μέχρι τώρα έχουμε Δέλτα. Αυτό που βλέπουμε από τις εφημερίες μας είναι ότι η Όμικρον είναι πολύ επιθετική, αλλά ιδιαίτερα στους μη εμβολιασμένους. Με πιο σοβαρά συμπτώματα είναι οι μη εμβολιασμένοι. Η τρίτη δόση είναι αυτή που μπορεί να σώσει κόσμο και από την Όμικρον, γιατί προφυλάσσει σε υψηλά ποσοστά», δήλωσε.

Η κ. Παγώνη τόνισε πως διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο διασωλήνωσης όσοι είναι μη εμβολιασμένοι και πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα.

Λάθος η πενθήμερη καραντίνα

Η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ θεωρεί πως είναι λάθος η πενθήμερη καραντίνα των ασθενών και ζητάει να αυξηθεί.

«Όσο εμβολιασμένος και να είσαι, όσο και απλά συμπτώματα να έχεις, μπορεί την πέμπτη μέρα να μην έχεις τίποτα από αυτά τα συμπτώματα, όμως είσαι τόσο καταβεβλημένος από τη νόσο και δεν μπορείς να πας να δουλέψεις. Είναι δυνατόν να λέμε 5 μέρες και γύρνα να δουλέψεις; Ίσως παρασύρθηκαν από το εξωτερικό».

Προβληματίζει η αύξηση των εισαγωγών με την Όμικρον. Οι ασθενείς που νοσούν από τη μετάλλαξη μπαίνουν στις απλές κλίνες Covid, κάθονται κάποιες ημέρες και στη συνέχεια φεύγουν.

«Οι πιο δύσκολοι είναι οι μη εμβολιασμένοι. Έχουν πιο σοβαρά συμπτώματα και γι’ αυτό μένουν περισσότερο χρονικό διάστημα», είπε.

Πιθανό είναι το ενδεχόμενο να αυξηθούν οι διασωληνωμένοι μέσα στο επόμενο διάστημα, με τις ΜΕΘ να είναι ήδη γεμάτες από ασθενείς με τη μετάλλαξη Δέλτα, η οποία έχει κάνει τις επιπλοκές της.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...