Κορονοϊός – Λινού: Τρομακτική η εξάπλωση –

Μοιραστειτε το

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Νέα μέτρα θα χρειαστούν για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στη χώρα, σύμφωνα με την καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού.

Όπως είπε η καθηγήτρια στον ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας, η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη και θα χρειαστούμε 10 με 15 ημέρες για να δούμε, εάν αποδίδουν τα μέτρα.

Αναφερόμενη στην κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη, σημείωσε, ότι σε αυτές τις συνθήκες φαίνεται «η ποιότητα της Πολιτείας και των πολιτών. Δεν μας παίρνει να μαλώνουμε μεταξύ μας για το ποιος πλήττεται περισσότερο».

Για την προσθήκη 100 νέων λεωφορείων, είπε, ότι πρόκειται για θετικό μέτρο, που θα μπορούσε να έχει ληφθεί και νωρίτερα, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται να γίνουν παρεμβάσεις στα νέα λεωφορεία ΚΤΕΛ, ώστε τα παράθυρα να ανοίγουν.

«Αν δεν γίνεται αυτό θα πρέπει να παραμένουν για λίγο περισσότερο ανοικτές οι πόρτες στις στάσεις», είπε χαρακτηριστικά.

«Τα μέτρα είναι προστατευτικά όχι τιμωρητικά. Πρέπει να το συνηθίσουμε και να το καταλάβουμε. Η Πολιτεία έπρεπε να πάρει μέτρα που κοστίζουν. Να υπάρξουν περισσότερα λεωφορεία ή αυτό που έλεγα να δοθούν κουπόνια για ταξί. Να χτιστούν γρήγορα αίθουσες έστω και προκατ και να πληρωθούν επιπλέον εκπαιδευτικοί. Να υπάρξει συνταγογράφηση του τεστ. Ολα αυτά τα μέτρα θα δείξουν ότι η Πολιτεία δεν ορίζει μόνο τι δεν επιτρέπεται αλλά παίρνει και μέτρα πιο γενικά», πρόσθεσε η καθηγήτρια.

Ακόμη, αναφέρθηκε στην πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας, λέγοντας πως το ΕΣΥ προσέλαβε τη μεγάλη μάζα των λειτουργών υγείας και γιατρών στο ‘82 με ‘85. Αυτοί οι άνθρωποι είναι σε επίπεδο συνταξιοδότησης. Θα έπρεπε να δώσει το υπ. Υγείας την ευχέρεια να μείνουν 1-2 χρόνια ακόμα. Να μη φύγουν από το σύστημα υγείας. Είμαστε σε ανάγκη πλέον».

Και για τις ΜΕΘ, η κυρία Λινού είπε ότι «θα καλούσα όλους όσοι έχουν υπηρετήσει σε ΜΕΘ τα τελευταία χρόνια να επανέλθουν, έστω και με part time σχέση. Είμαστε σε μια τρομακτική κατάσταση εξάπλωσης του ιού. Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι για τόσα κρούσματα. Συνήθως λέμε +20% κλίνες από αυτά που χρειάζονται. Στην Ελλάδα είμαστε τυχεροί γιατί στις ΜΕΘ ήμασταν στο μείον» επισήμανε καταλήγοντας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – Θεσσαλονίκη: Ανακοινώνεται καθολικό lockdown – Επιστρέφουν τα sms

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...